Film: Sådan bliver de nye rammer for forskningen på Bispebjerg Hospital

​​Tag med overlæge og forsker Celeste Porsbjerg på en tur ind i den nye Laboratorie- og Logistikbygning, der er under opførelse på Bispebjerg Hospital. Bygningen skal blandt andet rumme faciliteter for den fælles forskning på tværs af afdelinger og specialer.

Byggeriet af Laboratorie- og Logistikbygningen på Bispebjerg Hospital skrider godt fremad. I løbet af 2018 vil laboranter, driftsfolk og forskere gradvist begynde at tage huset i brug. En af de medarbejdere, der vil få sin gang i huset er Celeste Porsbjerg. Hun er overlæge og klinisk forskningslektor på Lungemedicinsk Afdeling på Bispebjerg Hospital. Hun glæder sig til at få nye optimerede rammer for forskningen og har positive forventninger til huset:

"Det som vi forventer, at det her hus kan gøre for forskningen her på Bispebjerg, er at den kan løfte niveauet på tværs af afdelinger. Og det kan komme patienterne til gode. Patienter fejler ofte mere end en ting, når de bliver indlagt. Og det kræver, at flere specialer går sammen," siger hun og tilføjer:

"God forskning handler nemlig også om at samle flere specialer og tænke på tværs af problemer og løsninger. Og det er noget af det, man kan, når man samler forskerne, lægerne, sygeplejerskerne og fysioterapeuterne i et hus som det her."

En anden fordel ved at få samlet laboratorierne på et sted er, at det bliver nemmere for forskerne et videndele og hjælpe hinanden. I dag foregår forskningen nemlig alle mulige steder på og udenfor hospitalet, og ofte sender forskere materiale ud af landet for at få foretaget bestemte laboratorieundersøgelser. Celeste Porsbjerg har selv oplevet at måtte sende prøver så langt som til Australien. Det kan fremover forhåbentlig undgås, når forskningen rykker under samme tag i Laboratorie- og Logistikbygningen.

Se mere og få en lille rundtur i bygningen i filmen ovenfor.