Byggeri på skoleskemaet skal vække børns nysgerrighed

​Søndag den 3. september åbner Danmarks første Byggebox. Målet er at gøre folkeskoleelever nysgerrige på bygge- og anlægsbranchen og imødekomme den mangel på faglært arbejdskraft, som truer lige om hjørnet. Initiativet er et samarbejde mellem blandt andre Dansk Byggeri og Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg.

Byggeboxen kørte testforløb den 29.08 med elever fra Østerbro Lilleskole blandt andet med Ruben, Augusta og Frida, som var VVS’ere for en dag. Fotograf Julie Dufour.


Danmark kommer til at mangle faglært arbejdskraft om ganske få år. I Region Hovedstaden alene vil der mangle op mod 7.000 faglærte i 2020, og det får konsekvenser for udvikling og vækst i regionen.

Derfor bidrager Region Hovedstaden til indsatser, der kan få flere børn og unge til at se sig selv som faglærte, og et af initiativerne er Byggeboxen, som den 3. september indvies på Bispebjerg, hvor Region Hovedstaden bygger nyt hospital og nyt psykiatrisk center

- Med Byggeboxen får eleverne praktiske oplevelser, som de kan trække på, når de senere skal vælge ungdomsuddannelse. Vi kan se, at virksomhederne kommer til at mangle dygtige faglærte medarbejdere fremover. Derfor er det så vigtigt, at vi får folkeskoleeleverne ud og prøve kræfter med virkeligheden på byggepladsen og viser branchens dygtige mennesker og fantastiske byggeprojekter frem, siger regionrådsformand Sophie Hæstorp Andersen.

Skal flere unge vælge en uddannelse som faglært, så skal de inviteres indenfor i branchen, mener næstformand i Dansk Byggeri Hovedstaden Mads Raaschou. 
- De unge bliver simpelthen nødt til at lære os bedre at kende allerede fra en tidlig alder. Her i Byggeboxen får eleverne et smugkig ind en helt anden verden, og får nogle gode oplevelser med hjem til både middagsbordet og klasselokalet. Det bliver sjovt og lærerigt, lover han.

Officiel åbning

Søndag den 3. september 2017 kl.10.00 åbnes Byggeboxen af regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen, vicedirektør for Bispebjerg og Frederiksberg Hospital Claes Brylle Hallqvist og næstformand i Dansk Byggeri Hovedstaden Mads Raaschou. Mød børnebyggerne og gå på opdagelse i Byggeboxen. Efter den officielle åbning af Byggeboxen er der mulighed for at deltage i Åbent hus med bamsehospital, rundvisning, gravemaskine og meget mere.

Læs mere om Åbent hus her


Redaktør