Nu ryger bygning 13

​​Fra mandag den 18. januar begynder den synlige nedrivning af den store bygning 13 nær Tuborgvej. En stor gravemaskine vil tage bygningen ned, bid for bid.​​

Bygning 13 skal væk for at gøre plads til byggeriet af det nye Akuthus. Nu begynder den udvendige nedrivning. Foto: Byggeriets Billedbank

​​Nu er det tid til at sige et sidste farvel til bygning 13. Fra mandag den 18. januar vil bygningen bid for bid blive revet ned. Nedrivningen af bygning 13 har været et længerevarende foretagende, da bygningen indeholdt miljøskadelige stoffer, der skulle sorteres og indsamles, så selvom nedrivningen har været i gang siden maj 2015, er det først nu, det kommer til rigtigt at kunne ses.

Kan medføre støj og rystelser

- Der kommer en kæmpestor gravemaskine på mandag. Den vil starte med at fjerne taget, og dernæst vil murene blive taget ned, én bid ad gangen, fortæller projektleder Hans Møller fra Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg.

Nedrivningen vil både kunne medføre støj og vibrationer, men der er sat målere på bygning 7, for at kontrollere, at vibrationerne ikke bliver for voldsomme.

- Det bør være relativt nænsomt, at bygningen bliver taget ned, men det kan jo ​ske, at nogle mursten eller et stykke af muren vælter ned i processen, og at det giver nogle rystelser, forklarer Hans Møller, der dog ikke forventer, at rystelserne vil kunne registreres i de nærliggende bygninger.

Nedrivningsmaskinen vil sprøjte vand ud over eventuelt byggestøv, så dette forhindres i at sprede sig. Lastbiler med byggeaffald vil køre ud via Vestre Længdevej overfor parkeringshuset.

Gør plads for fremtiden

140.000 af murstenene bliver renset og genbrugt i et skolebyggeri i Vanløse. Nedrivningen forventes at være overstået i maj 2016.

Bygningen rives ned for at gøre plads til byggeriet af Akuthuset i Nyt Hospital Bispebjerg, der skal opføres fra 2018 til 2023.​