Kom på besøg under byggepladsoverdækningen

​​Majestætiske søjler rejser sig på Laboratorie- og Logistikgrunden. Om ganske kort tid vil en stor overdækning dække byggepladsen, mens bygningen vokser op. Men hvad skal der ske under teltdugen? På et infomøde den 15. september kl. 19 kan naboer og andre interesserede høre om byggeprocessen og opleve overdækningen indefra.

Overdækningen af byggepladsen bliver 30 meter høj og skal skærme byggeriet mod vind og vejr og mindske gener for naboerne. Illustration: Sitecover.

​Overdækningen over udgravningen til Laboratorie- og Logistikbygningen er på vej i vejret. Fra midten af september kommer byggeriet til at foregå ude af syne i et års tid, til bygningen er lukket for vind og vejr. Byggeriet afsluttes i midten af 2018.

Men hvad kommer der til at ske under teltdugen, og hvordan bliver det at være nabo til sådan en konstruktion?

​​​Kom til infomøde

På et infomøde torsdag den 15. september kl. 19-20.30 kan naboer og andre interesserede høre om byggeplanerne og komme ind tur indenfor i overdækningen. Det bliver også muligt at snuse til andre dele af det store byggeprojekt, der omfatter både hospital, psykiatri og renovering.

Et emne, der interesserer en del naboer, er den kommende butik i parkeringshuset. Den kommer derfor også på dagsordenen, og vi vil kunne fortælle lidt om, hvem der har budt på grunden.

Infomødet starter ved hjørnet af parkeringshuset og Laboratorie- og Logistikgrunden og fortsætter efter besøget på byggepladsen i skurbyen på den fælles byggeplads lige over for byggegrunden.

Seniorprojektleder Ronan O'Reily vil fortælle om planerne for byggeriet at Laboratorie- og Logistikbygningen. Arkivfoto: Byggeriets Billedbank.

​​Færdig i midten af 2018

Laboratorie- og Logistikbygningen skal opføres af entreprenørvirksomheden Per Aarsleff A/S, og byggeriet varer knap to år.

"Laboratorie- og Logistikbygningen bliver en nøglefunktion for det nye hospital og psykiatri. Her ankommer vareleverancer, hvorfra de fordeles rundt til hospitalets afdelinger. Her modtages og analyseres blodprøver. Og her samler vi forskning og ny viden med intentionen at skabe synergi for forskerne," fortæller seniorprojektleder Ronan O’ Reilly fra Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg, som man kan møde den 15september.

Den nye bygning skal blandt andet rumme et fælles forskningsmiljø for mange af hospitalets forskningsaktiviteter i modsætning til i dag, hvor de ca. 15 afdelinger på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital, der bedriver laboratorieforskning, sidder spredt i alle hjørner af de to matrikler.

Det bliver også her, Klinisk Biokemisk Afdeling vil holde til. Afdelingen leverer ca. 9 mio. blodprøvesvar årligt, både til hospitalet og til en stor del af de privatpraktiserende læger i København.​