Se forslagene til Ny Psykiatri Bispebjerg

Ny Psykiatri Bispebjerg har fået tre vindere af første fase af projektkonkurrencen. Du kan se forslagene i glasgangen mellem Uddannelsescentret og bygning 51.

​Der er kommet billeder på, hvordan Ny Psykiatri Bispebjerg kan komme til at se ud, og du kan se dem. De fem forslag til projektkonkurrencen om Ny Psykiatri Bispebjerg bliver udstillet i glasgangen mellem bygning 50 og 51 på Bispebjerg Hospital. Der er indgang via Uddannelsescentret, indgang 50, hver dag mellem kl. 8 og 16.

​​​Fagdommer Lars Juel Thiis udpeger en detalje i et af projekterne. Plancherne fra de fem projekter i konkurrencen om Ny Psykiatri Bispebjerg bliver udstillet glasgangen ved Uddannelsescentret. Foto: Byggeriets Billedbank.​

Vinderprojekter bearbejdes

Tre hold er blevet udvalgt til at fortsætte i konkurrencens anden fase. I spidsen for de tre hold står Friis & Moltke og PLH Arkitekter, VK Studio og Mikkelsen Arkitekter samt Henning Larsen Architects og Alex Poulsen Arkitekter. De tre vinderprojekter skal nu bearbejdes med udgangspunkt i dommerbetænkningen i en løbende dialog med byggeorganisationen. I starten af 2016 vil den endelige vinder blive valgt.

Ny Psykiatri Bispebjerg skal bygges i det nordøstlige hjørne af Bispebjerg Hospital fra 2018 til 2022. Projektet er finansieret af Region Hovedstaden med 1,03 mia. kr. og er en del af det samlede projekt Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg, der løber frem til 2025.​