Parkeringshuset med byens bedste udsigt

Parkeringshuset er efterhånden svært at overse. Det har nået fuld højde og vokser nu i bredden. Om ca. et halvt år er 600 p-pladser og byens bedste udsigt klar.

​Verden ligger for dine fødder. Som en af de nærmeste naboer mod nord troner Grundtvigskirken. Mod syd lige neden for bakken rejser Rigshospitalet sig. Mod vest rager Herlev Hospitaler op, og mod øst skimtes Malmø. Udsigten fra toppen af det nye parkeringshus på Bispebjerg Hospital er svær at slå. De færreste steder får man et tilsvarende 360 graders vue over København og omegn.

​​​​​​​​​Se udsigten fra toppen af parkeringshuset:

​​​​​​Endnu er udsigten for de udvalgte få, der har adgang til byggepladsen, men om et halvt års tid kan alle og enhver ganske gratis tage en tur i toppen af parkeringshuset. For bilister er der let adgang via rampen, der snor sig ud mod Tuborgvej, og fodgængere kan få god træning af lår og baller med i købet ved at gå de otte etager op ad vindeltrappen på hjørnet af Tuborgvej og Charlotte Muncks Vej. Der vil naturligvis også være elevator til dem, der er mindre let til bens.

”Jeg er godt klar over, at mange naboer er kede af, at det nye parkeringshus skygger og tager deres udsigt. Det er vi også kede af. Til gengæld afhjælper vi de omfattende parkeringsproblemer, der i dag er på hospitalet og i nærområdet,” siger seniorprojektleder Ronan O’ Reilly fra Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg.

Svært at overse

Uge for uge skyder parkeringshuset i vejret, og som et vartegn for det kommende hospital er det svært at overse. Bygningen har nået fuld højde og frem til slutningen af juli vokser den vestlige side til samme højde som den østlige.

Den østlige side af parkeringshuset er i fuld højde. Nu bliver siden mod Charlotte Muncks Vej bygget, og til sidst bygges midten af huset. Foto: Dragør Luftfoto.

Fra næste uge begynder montagen af facaden. Facadematerialet bliver lameller i strækmetal af rødbrunt corten-stål. Samtlige lameller bliver drejet mod Grundvigskirken, så bygningen fremstår åben mod Tuborgvej og lukket mod Charlotte Muncks Vej og Vestre Længdevej.

”Jeg er virkeligt spændt på at se facaden, som skal gøre p-huset til et vartegn for Bispebjerg. Vi har de seneste måneder haft en lille prøve på facadematerielet siddende på syd-siden af huset, og med små justeringer vil det være den type lameller, som p-huset beklædes med, så betonhuset pakkes ind som en gave i gavepapir,” forklarer Ronan O’ Reilly.​

Parkeringshuset bliver beklædt med lameller af rødbrun corten-stål. Med tiden vil klatreplanter brede sig på huset. Illustration: 5E Byg, Årstiderne Arkitekter og Cowi.

​Bedre plads i fremtiden

Det bliver som udgangspunkt gratis at parkere i p-huset, men det er forberedt til, at der kan laves restriktioner, hvis hele byen begynder at bruge huset til langtidsparkering. Hospitalets personale vil blive bedt om at bruge p-huset, så der er plads til patienterne på parkeringspladserne tættere på indgangene.

Parkeringshuset med i alt godt 600 parkeringspladser får 5 handikappladser, 10 motorcykelpladser og 10 pladser er disponeret til el-biler.

​​​Det kommende hospital får desuden en parkeringskælder til 125 biler under ankomstpladsen, mens Ny Psykiatri Bispebjerg får en p-kælder til 150 biler.​