Nu kan spuns-arbejdet mærkes

Arbejdet med at grave og spunse på Laboratorie- og Logistik-byggegrunden er stødt på forhindringer i form at et stenlag. Derfor er det nødvendigt at banke spuns-søjlerne ned i jorden. Det støjende arbejde varer et par dage.​

​​​​Kaffekopperne hopper og danser i bygningerne nær Laboratorie- og Logistik-grunden i disse dage. Der var ellers taget alle forholdsregler for at genere mindst muligt. Arbejdet var lagt i sommerferien og metoden var, at man skulle bore for og derefter støbe søjlerne fast i beton.​

Færdigt senest torsdag

"Vi er desværre s​​tødt på et stenlag, som vi ikke har fundet i vores forundersøgelser. Det betyder, at vi ikke kan bore søjlerne den sidste halvanden meter ned i jorden og bliver nødt til at banke dem det sidste stykke, hvilket kan give nogle vibrationer og støj hos naboerne," forklarer seniorprojektleder Ronan O' Reilly fra Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg.

Den gode nyhed er, at ​​entreprenøren regner med at være færdig senest på torsdag middag. Det drejer sig altså om to dage mere. Arbejdet varer fra kl. 7 til 17.

Her ses, hvordan søjlen presses og bankes ned i jorden. Foto: Carsten Nyboe.

Føles voldsomt

"Vi har talt med flere medarbejdere og naboer, som synes, det er voldsomt – og det er vi enige i. Vi har vi​brationsmålere på nærliggende bygninger og kan se, at vibrationerne er under halvdelen af, hvad bygningerne kan tåle. Men derfor kan det jo godt føles slemt alligevel," konstaterer Ronan O' Reilly.

Arbejdet med nedrivning af bygning 12 overstået og gav noget støj i sidste uge. Desuden er lastbiltrafikken for alvor gået i gang. Antallet af lastbiler vil være omtrent som nu i res​​ten af perioden til midten af september.

​​​​Selve by​​​​​​ggeriet af Laboratorie- og Logistikbygningen begynder i januar 2016.​

Redaktør