Han skal styre Bispebjergs Akuthus fremad

​Per Sams er ny seniorprojektleder på Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg og skal stå i spidsen for arbejdet med Akuthuset. Hans ambition er, at alle skal føle stolthed og ejerskab til Akuthuset, og han glæder sig til at gå ind i projektet med friske øjne.​

​”Det er min ambition, at alle skal tænke ’det her er mit hus’ og føle stolthed omkring projektet. Både medarbejderne på hospitalet, patienter og pårørende og dem, der bygger huset. Det kræver, at vi lytter til alle behov og får kommunikeret, hvad der kan lade sig gøre, og hvad der ikke kan,” siger Per Sams, der netop er startet som seniorprojektleder hos Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg, hvor han skal stå i spidsen for teamet, der arbejder med Akuthuset.

”Jeg glæder mig til det her. Det er en kompleks opgave, hvor jeg skal bruge hele paletten af, hvad jeg har lært. Jeg glæder mig til at arbejde sammen med en gruppe mennesker med en bred faglighed. Når alle ikke er byggefolk, giver det naturligt nogle nye og bredere perspektiver på sagerne,” siger han.

Per Sams er ny seniorprojektleder og skal stå i spidsen for projekteringen af Akuthuset på Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg. Foto: Byggeriets Billedbank.​

Et hospital, der forener

Han er bevidst om, at det nye hospital skal samle to hospitaler, og at der derfor naturligt nok er bekymring for, om der bliver plads til alle i det nye hospital.

”Akuthuset bliver et vigtigt skridt i fusionen af Bispebjerg og Frederiksberg Hospital, og det skal understøtte nye måder at arbejde sammen på. Med enestuer og moderne rammer sikrer vi, at den enkelte patient er i centrum,” siger han.

Akuthuset er det største delprojekt i Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg med et budget på 1,6 mia. kr. I alt skal der bygges ca. 67.000 kvm. En vigtig del af hans arbejde bliver at styre samarbejdet med totalrådgiveren, der vinder projektkonkurrencen om Akuthuset, som afsløres den 24. september.

Forstår alle parter

”Det har ligget mig på sinde at prøve at arbejde for alle parter i byggeriet, både rådgivere, entreprenører og bygherrer. Det er en fordel, at man forstår, hvorfor de andre tænker, som de gør,” fortæller Per Sams.

Per Sams er ansat på hospitalsbyggeriet på Bispebjerg, netop som det store projekt går ind i projekteringsfasen.

”Jeg har indtryk af, at der er gjort et stort og konstruktivt forarbejde. Det er vigtigt for succesen, at man som bygherre er beslutningsdygtig og afklaret. Jeg havde selvfølgelig gerne været med i de indledende faser, men måske er det meget godt, at jeg kommer og spørger ind med nye øjne,” konstaterer Per Sams.

Brænder for lys og præcise udbud

Per Sams kommer med to særlige fokusområder i bagagen. Han har netop i sit tidligere job afsluttet rapporten ”Lys der forebygger” og glæder sig til at udveksle viden om lys med hospitalets klinikere og inkorporere godt lys i ​Akuthuset, såfremt det kan finansieres.

”Min anden passion er udbud i 3D med mængder. Jeg har i år afsluttet et par projekter med præcise mængder i udbud, hvor det lykkedes at reducere prisen på de indkomne tilbud med ca. fem pct. Hvis vi kan bruge principperne her, kan det blive til mange penge i et projekt som Akuthuset,” pointerer han.