Fremtidens udkørsel er nu indviet

Vestre Længdevej er blevet forlænget ud i Bispebjerg Bakke, og den nye vej er netop blevet indviet. Vejen er en slags tvilling til Østre Længdevejs forlængelse, og de to veje skal sammen fungere som ind- og udkørsel til fremtidens hospital.

”Det har været et meget vellykket anlægsprojekt, der er gået helt, som det skulle. Men vi har jo også øvet os på Østre Længdevej,” lød det fra projektleder Jesper Bladt Jørgensen fra FM-enheden på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital ved indvielsen af den nye forlængelse af Vestre Længdevej.

​Det røde bånd blev klippet... Foto: Karen Grønkjær.

Den festlige indvielse af vejen foregik ved, at projektlederen klippede det røde bånd og kørte ned ad vejen i en Nissan Micra med flag på. Der gik ikke mange sekunder derefter, før den første bil tog vejen i brug.

​​​​​... Og vejen blev indtaget af en Nissan Micra med flag på i dagens anledning. Foto: Karen Grønkjær.

Giver bedre trafikafvikling

Vejen er blevet anlagt hen over sommeren, og hospitalet er nu ét skridt nærmere det kommende ensrettede trafikloop, der skal sikre en god og rolig trafikafvikling på hospitalsområdet. Planen er, at der skal være indkørsel ad Østre Længdevej, hvorfra man kan køre ind ad tværvejene eller op til forpladsen til det nye hospital. Forpladsen kommer til at ligge, ca. hvor bygning 7 er i dag. Fra forpladsen kan man køre i parkeringskælder, i parkeringshuset eller ud igen via Vestre Længdevej.

”Det er ikke helt afklaret, hvornår det ensrettede loop etableres. Formentlig skal nogle af de store byggeprojekter afsluttes først. Men der går nok ikke så længe, før porten i bygning 20 bliver forbeholdt gående og cyklister,” siger Jesper Bladt Jørgensen.

Mangler det belysning

Som et sidste finish inden invielse har vejen fået en flot stensøjle magen til den, der er sat op ved den kommende indkørsel. Søjlerne kommer fra bygning 13, der er ved at blive revet ned. Og før det stod søjlerne ved hospitalets gamle vandtårn, som nu har været væk i mange år.

​​Vejen mangler endnu belysningen. Den nye vej får sorte Sombrero-lamper magen til dem på den nye parkeringsplads og på Østre Længdevej.

​​Den flotte søjle har oprindeligt stået ved det gamle vandtårn, som blev revet ned for længe siden.​​​Foto: Karen Grønkjær.