Farvel til tennisbanerne

På en solrig eftermiddag fløj det sidste serve-es over nettet på Bispebjerg Hospitals tennisbaner. Nu bliver der anlagt parkeringsplads på banerne. Midt i oktober 2014 er ca. 100 p-pladser klar.

Der var ikke den store interesse for at tage afsked med hospitalets tennisbaner, da der den 6. august blev afholdt afskedsturnering. To kampe blev det til, og et par interesserede naboer kiggede forbi.


Projektleder Kristian Kiørboe fra Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg er stolt over at have præsteret Bispebjerg Hospitals sidste serve-es. Foto: Rasmus Seidelin Dam.

"Vi må jo konstatere, at folk ikke er voldsomt utilfredse med, at vi laver parkeringspladser her, ellers skulle de nok være troppet op. Men jeg synes, det er en fin måde at sige farvel til tennisbanerne, der trods alt har ligget her i 100 år," siger entreprisechef Carsten Nyboe fra Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg.

Entreprisechef Carsten Nyboe i den nye dommerstol. Foto: Karen Grønkjær.

Entreprenøren har allerede været i gang med at fælde nogle træer for at udføre det mest støjende arbejde, mens der i sommertiden var færre patienter og personale på hospitalet og færre børn i institutionen Bakketoppen, som ligger ved siden af tennisbanerne. En af træstubbene er blevet til en fin dommerstol til tennisturneringen.

Arbejdet på tennisbanerne går for alvor i gang nu. Der vil være lidt støj, når asfalt og beton bliver brudt op, men ellers burde arbejdet ikke genere slemt.

Asfalten på banen blev lagt i 1986, husker formand for hospitalets idrætsforening Lars G. Hansen:

"Før var der grus på banen, men ved at lægge asfalt fik vi forlænget perioden, hvor man kunne spille tennis, og vi minimerede behovet for at feje banen. Vi havde dengang også en grusbane nord for bygning 11. Jo, der er skam blevet spillet meget tennis her på stedet," fortæller han.


Lars G. Hansen, formand for idrætsforeningen, (t.v.) er tilskuer til den næstsidste kamp på tennisbanerne. Foto: Karen Grønkjær.

Men med tiden er banerne groet til i ukrudt, og huller i asfalten har gjort det usikkert at spille, så det er længe siden, at der har været kamp om banerne. Fremtiden for området er belagt med rødlige klinker og slotsgrus, så den nye parkeringsplads kommer til at passe fint til de fredede bygninger.


Sådan kommer de nye parkeringspladser til at se ud. Klik på billedet for en større version. Illustration: Årstiderne Arkitekter.

Der vil fortsat være bøgehække omkring, men de eksisterende hække bliver fjernet, da området bliver udvidet, så pladsen går til ca. otte meter fra Vestre Længdevej.

Redaktør