Et nyt lys i trafikken

Bispebjerg Hospital har fået et nyt lyskryds på Tuborgvej, som er blevet indviet i dag. Lyskrydset skal lette trafikken til og fra hospitalet, som de kommende år vil blive ekstra belastet af nybyggeri.
Hvert kvarter kører en ambulance ind på Bispebjerg Hospital fra Tuborgvej. Hospitalet modtager dagligt ca. 50 lastbiler med forskellige vareleverancer. Og når byggeriet er på sit højeste, kommer der ca. 20 lastbiler om dagen oveni. Læg dertil 2.600 personbiler fra personale, patienter og pårørende, der dagligt ankommer fra Tuborgvej. Så har du forklaringen på, at Bispebjerg Hospital har brug for sit nye lyskryds.

Det nye lyskryds skal styre trafikken ind og ud af hospitalet, hvilket bliver endnu mere nødvendigt under det kommende byggeri. Foto: Karen Grønkjær.

Nødvendig trafikstyring

”Vi har etableret lyskrydset for bedre at kunne styre trafikken ind og ud af hospitalet. Det er et travlt kryds, og det bliver kun mere belastet de kommende år. Når vi går i gang med at bygge, er det ganske enkelt nødvendigt med lysregulering for at få de store lastbiler sikkert ind på området,” forklarer projektleder Jesper Bladt Jørgensen fra Nyt Hospital og Psykiatri Bispebjerg.

Lyskrydset blev officielt indviet fredag morgen den 28. november, men faktisk er det ikke helt færdigt, fortæller projektlederen:

”Vi har malet striber og hajtænder på den gamle asfalt. Det sidste lag asfalt lægger vi først i foråret 2016, når parkeringshuset er bygget færdigt. Så hvis nogen tænker, at vi da godt kunne have gjort lidt mere ved finishen, er det helt rigtigt set.”

Nye forhold for cyklister

For cyklister betyder det nye lyskryds en lille adfærdsændring. Der er nemlig blevet lavet en dobbeltrettet cykelsti på østsiden af Vestre Længdevej. Det betyder, at cyklister, der skal dreje til højre fra Tuborgvej ind på Vestre Længdevej, skal køre lige over lyskrydset, før de svinger.

”Vi har valgt løsningen med cykelsti i den ene side af vejen for at holde den bløde trafik væk fra vestsiden af vejen, hvor der de kommende år vil være byggepladser og derefter vil komme rigtig mange biler til parkeringshuset og lastbiler til Laboratorie- og Logistikbygningen,” siger Jesper Bladt Jørgensen.

I første omgang går cykelstien kun ned til 5. Tværvej. Der er blevet lavet en midlertidig forlængelse ned til bygning 7, hvor cyklister skal køre på det, der før var fortov. Senere i byggeprojektet vil cykelstien blive forlænget ned til den kommende ankomstplads midt på området. Det sidste stykke af Vestre Længdevej gennem det fredede område af hospitalet vil cyklisterne skulle køre på vejen som i dag. Der vil blive en tydelig afmærkning af, hvordan man skal krydse vejen.