Borgere opdagede Bispebjergs finesser

Historierne om Bispebjerg Hospitals to tårne, badebygningens bagside, den udfordrende brandcentral og fremtidens ankomstområde blev fortalt, da omkring 85 interesserede borgere besøgte Bispebjerg Hospital den 4. juni 2014.

Bispebjerg Hospital har myriader af arkitektoniske detaljer, som murstenshjerter, agern-lamper og sit helt eget Gefionspringvand. Der er også historier om brevduer til at fragte blodprøvesvar, tusinder af jøder smuglet til Sverige under krigen og navnet Bispebjerg – opkaldt efter græssende kvæg. Og så er der rejsen mod fremtiden: Hvordan byen skal inviteres ind på hospitalsområdet, at alle sengestuer bliver ensengsstuer med eget badeværelse og hensynet til både fredede bygninger, træer og flagermus.

Mange interesserede borgere besøgte Bispebjerg Hospital den 4. juni og gik på opdagelse i arkitekturen og historierne om fortid og fremtid. Foto: Karen Grønkjær Kjeldsen.

Et bredt udvalg af fortællinger blev præsenteret for de ca. 85 borgere, der lagde vejen forbi Bispebjerg Hospital den 4. juni. I mindre grupper gik de på guidet tur på det 26 hektar store hospitalsområde, der fra efteråret kommer til at huse byggepl​adsen for Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg.

​​"Det er meget berigende at dele ud af historierne om Bispebjerg Hospitals fortid og fremtid. Vi får også mange sjove anekdoter igen. Rigtig mange mennesker har oplevelser fra hospitalet og holder af det smukke område. Vi tænker, at det er en fordel for alle parter at have etableret en positiv dialog, inden byggeriet går i gang med at rode og støje," fortæller projektleder for kommunikation Karen Grønkjær Kjeldsen, der lover, at rundvisningen bliver gentaget med jævne mellemrum under byggeriet.​​

​"Vi har også dialogcaféer om eftermiddagen den første onsdag i lige måneder, hvor man kan kigge forbi, og så arrangerer vi informationsmøder, når der sker noget, vi vil gøre særligt opmærksom på – næste gang den 24. juni, hvor vi fortæller om opstarten af byggeriet," siger hun.