Bispebjerg Hospital indvier fremtidens hovedindkørsel

I høj sol og med morgenbrød til de fremmødte blev Bispebjerg Hospitals nye brandvej indviet. Vejen er anlagt for at gøre arbejdet nemmere for brandvæsnet, når de skal rykke ud. Men på sigt skal brandvejen blive til hovedindkørsel for det nye hospital.

​​

Vicedirektøren klipper det røde bånd og indvier den nye brandvej. Foto: Louise Bendixen.
”Dette er første, synlige skridt på vejen mod det nye hospital. Det er en lille, men vigtig milepæl.” Med disse ord klippede vicedirektør for Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler, Claes Brylle Hallqvist, det røde bånd til den nye brandvej til hospitalet. Medarbejdere fra hospitalet var mødt op for at indvie vejen, der forbinder Østre Længdevej inde på hospitalsområdet med Bispebjerg Bakke.

Glade brandmænd

Københavns Brandvæsen var talstærkt tilstede med tre udrykningskøretøjer og fuldt mandsk​ab – til stor glæde for børn og barnlige sjæle blandt de fremmødte. Carsten Pedersen, Vagtmester for Tomsgårdsvejs Brandstation, fortæller: ”Vi er glade for den nye brandvej. Sammen med det nye alarmskab i hospitalets bygning 20 letter det arbejdet og adgangen til området for os, når vi skal rykke ud.”

Københavns Brandvæsen er glade for den nye vej, siger Vagtmester Claus Pedersen, nummer to fra venstre. Foto: Louise Bendixen.

Ensrettet trafik og sikker færdsel

I første om​gang er vejen forbeholdt brandvæsenet, men på sigt bliver den lavet om til hovedindkørsel for det fremtidige Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg. Planen er, at trafikken fremover skal køre i et ensrettet loop med indkørsel fra Bispebjerg Bakke. Trafikken skal føres op til forpladsen midt på området og videre ud igen ad Vestre Længdevej. ​

”Med denne brandvej har vi startet det store arbejde med at anlægge den nye trafik på hospitalsområdet. Ensretningen af trafikken vil gøre færdslen mere sikker og effektiv, så det bliver nemmere at komme på hospitalet,” udtaler ​​Jesper Bladt Jørgensen, Projektleder og ansvarlig for trafik og veje på Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg.