Skarpe IT-hjerner på arbejde for fremtidens akutmodtagelse

600 medarbejdere fra IT-virksomheden NNIT har i en intens workshop udtænkt smarte løsninger på akutmodtagelsens daglige udfordringer.

Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler har fået hjælp af NNIT til at løse nogle af de udfordringer akutmodtagelsen står overfor. I forbindelse med NNITs årlige personalefest blev samtlige medarbejdere inviteret til at deltage i en konkurrence om at komme med et bud på et IT-baseret system, der kan lette hverdagen for fremtidens medarbejdere i akutmodtagelsen.

Dyb koncentration. NNIT-medarbejderne ideudviklede indtil sidste sekund.

Når 1+1 giver 3

I alt 600 medarbejdere inddelt i 60 grupper gav bud på løsninger. Opgaven var at udtænke et smart system til at koordinere patient-flowet for den såkaldte ’flowmaster’ - den funktion, der skal erstatte den nuværende koordinerende sygeplejerske.

Jan Kold, vice president fra NNIT og tidligere direktør i Koncern IT er meget glad for samarbejdet med hospitalet:

- Jeg synes, det er en fantastisk måde at udnytte hinanden på. Dagens ideudvikling er et godt eksempel på at 1+1 giver 3. Vi har givet medarbejderne en meningsfuld, sjov og energigivende oplevelse, og jeg håber, at der blandt de 60 forslag er en snert af noget, der kan bruges på hospitalerne.

Jan Kold fra NNIT.

En taxa-app var bedste ide

Vinderideen, som blev kåret samme aften, var en slags app, der skal informere taxachauffører om den aktuelle ventetid i akutmodtagelsen. Så kan chaufføren anbefale patienten at vælge den akutmodtagelse, hvor ventetiden er kortest.
Vicedirektør Claes Brylle Hallqvist bliver præsenteret for nogle af løsningsforslagene af ivrige NNIT-medarbejdere, som i dagens anledning var iført hvide kitler.

Vicedirektør fra Frederiksberg og Bispebjerg Hospitaler Claes Brylle Hallqvist deltog som dommer i konkurrencen, og han var imponeret over energiniveauet og de mange originale løsningsforslag.

- Det er rigtig spændende, at se alle de forskellige bud på løsninger. Vinderideen tænker problemstillingen ud af boksen, og giver patienten mulighed for på forhånd at vælge akutmodtagelse efter, hvor kapaciteten er størst. Der er også gode muligheder for at et sådant system kan bruges andre steder end på et hospital, så udviklingspotentialet er stort, udtaler Claes Brylle Hallqvist.

Ved gallamiddagen om aftenen var Claes Brylle Hallqvist og projektleder Hilde Schroll Jespersen fra Bispebjerg Projektet på scenen for at overrække prisen for den bedste ide til den heldige vindergruppe.

60 forslag skal gennemgås

Byggeorganisationen, der planlægger Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg og arbejdsgruppen for den nye akutmodtagelse vil nu kigge nærmere på samtlige 60 løsningsforslag for at undersøge, hvilke ideer, der kan arbejdes videre med og på sigt implementeres i fremtidens akutmodtagelse.

Alle fotos: Louise Voss Bendixen