Oplev Bispebjergs smukke hospitalsområde

Byggeorganisationen bag det kommende Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg inviterer borgere til at opleve det historiske hospital og høre om planerne for fremtiden. Det foregår mandag den 29. april kl. 16-19.
Intet sted i København er foråret så smukt som på Bispebjerg Hospital. Det kan borgere opleve mandag den 29. april, når projekt Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg i samarbejde med regionsrådsmedlem Lars Gaardhøj (A) inviterer til en spændende rundvisning på hospitalsområdet. Her vil historiens vingesus blive krydret med fremtidens visioner.

Ud over medlemmer af byggeorganisationen kan man møde regionsrådsmedlem Lars Gaardhøj og overlæge og arkitekt Peter Skanning (på billedet), der fortæller gode historier om hospitalet. (Foto: Christina Bennetzen, Byens Netværk.)

Arkitektonisk perle

"Bispebjerg Hospital er en historisk og arkitektonisk perle. Jeg vil gerne vise borgerne det smukke område, så de med egne øjne kan se, hvorfor vi i Regionsrådet har planer om at åbne fremtidens hospital op mod byen," fortæller Lars Gaardhøj, der er formand for byggeprojektets politiske følgegruppe.

Det er en del af planerne for Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg, at området bliver et sundhedskvarter i fremtidens by, en park til rekreation og sunde, forebyggende aktiviteter. Byggeriet begynder primo 2014 og varer til 2025. Planlægningen er i fuld gang. Blandt andet er Københavns Kommune er ved at udarbejde en lokalplan for det 26 hektar store område.

Politiske visioner og gode historier

Arrangementet den 29. april indledes med politiske visioner fra Lars Gaardhøj. Vicedirektør Claes Brylle Hallqvist, Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler, vil derefter fortælle om status og planer for projektet, inden turen går ud på hospitalsområdet. Her kan borgerne møde medlemmer af byggeorganisationen samt overlæge og arkitekt Peter Gulstad Skanning, der sprudler af gode historier om hospitalet.

Der er begrænset deltagerantal og tilmelding er nødvendig på www.nythospitalbispebjerg.dk/tilmelding senest den 24. april 2013.

Arrangementet starter og slutter i Uddannelsescentret på Bispebjerg Hospital, indgang 50, Tuborgvej 235, København NV.