Nyt skilteprojekt viser vejen på Bispebjerg Hospital

Et pilotprojekt afprøver nye skilte på en lille del af Bispebjerg Hospital for både at teste fleksible, digitale skilte og en enklere måde at vise vej. Efterfølgende skilter Region Hovedstaden resten af hospitalsområdet. De første skilte bliver sat op i uge 42.
Af og til er et skilt mere til forvirring end til hjælp. Derfor skal et skilteprojekt på Bispebjerg Hospital rydde op i informationerne på skilte og forbedre vejvisningen.

"På nogle af skiltene på hospitalsområdet står der over 30 forskellige informationer. Det gør det svært at overskue og finde den information, man søger. Derfor indfører vi nu et nyt skiltehierarki, hvor vi kun skilter til de nærmeste funktioner, til akutte funktioner og til informationen," fortæller vicedirektør Claes Brylle Hallqvist, Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler.

De nye skilte skal rydde op i mængden af informationer og gøre det lettere at finde rundt. Visualisering: Nilo Wang Hansen.

Afprøves i pilotområde

De nye skilte følger Region Hovedstadens skiltedesign og bliver i første omgang sat op i et pilotområde, som strækker sig fra hovedindgangen på Bispebjerg Bakke til den vestre port ved Charlotte Munchs Vej og omfatter pavillon 3 og 5.
Skiltene kommer op i ugerne 42-44. Sideløbende vil de gamle skilte blive taget ned.

"Vi prøver skiltene af i et begrænset område, for at få et indtryk af, hvordan det nye skiltehierarki fungerer. Efterfølgende vil Region Hovedstadens skilteprojekt, der er i gang med at udskifte skilte på alle hospitalerne, sætte skilte op på resten af området og rette til, hvis vi kan se, at noget ikke fungerer optimalt," siger Claes Brylle Hallqvist.

Pilotområdet strækker sig fra hovedporten til den vestre port. Illustration: Gottlieb Paludan Architects.

Nye digitale skilte

En del af pilotprojektet er også, er der kommer tre digitale skilte op. To af dem er oversigtsskilte, der skal stå lige inden for hovedindgangen og inden for den vestre port. Et tredje er en lav pylon, der skal stå ved Vestre Længdevej.

"De digitale skilte giver mulighed for, at vi nemt og hurtigt kan opdatere, hvis afdelinger flytter, fortæller hvor der der ledige p-pladser, eller at en vej er midlertidigt lukket. Oversigtsskiltene giver desuden mulighed for at søge efter afdelinger eller få en video-kontakt til informationen," fortæller han og tilføjer:

"Vi er klar over, at det kan være en hindring især for ældre borgere at skulle trykke på en skærm. Men hvis de ikke rører ved den, viser den bare et oversigtskort, ligesom på de traditionelle skilte. Vi håber, at de ekstra muligheder kan gøre det lettere at finde rundt, og så er vi glade for den fleksibilitet vi får i forhold til det kommende byggeri."