Klar til 100 år mere på Bispebjerg

Bispebjerg Hospital fejrer 100 års jubilæum og står over for udvikling og nybyggeri. Der er åbent hus på Bispebjerg Hospital lørdag den 14. september, og det er nu, du skal opleve det smukke hospital, før byggeriet af Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg begynder.
Kom på rundtur til de kommende byggefelter, test din sundhed, og oplev udstillingen om det historiske Bispebjerg. Fortid, nutid og fremtid mødes og danner rammen om en spændende dag, hvor børn og voksne, unge og gamle, kan opleve Bispebjerg Hospital.

Der er ca. 12 år til et nyt hospital på Bispebjerg Bakke kan slå dørene op. Men allerede nu byder hospitalet indenfor til et åbent hus-arrangement lørdag den 14. september kl. 10-14. Der er aktiviteter mange steder på hospitalsområdet, både bamsehospital for de yngste, måling af blodtryk og blodsukker for de lidt ældre og en masse andre aktiviteter der imellem.

Åbent hus-arrangementet den 14. september giver en unik mulighed for både at se 100 år tilbage og måske 100 år frem i planerne for fremtiden. Illustration: BDP

Nyt hospital på vej

Fra starten af 2014 begynder en storstilet renovering og nybygning af det historiske Bispebjerg. Byggeorganisationen vil til åbent hus-arrangementet fortælle om byggeplanerne. Naboer kan gå i dialog og komme med idéer til byggepladsen som en god nabo, og man kan udfordre projektets medarbejdere i at slå søm i.

- Næste år på denne tid er byggeriet i fuld gang, og vi vil gerne bruge anledningen til at fortælle om de spændende planer for fremtiden og vise, hvor et nyt hospital vil skyde op af jorden de kommende år. Gode idéer, ønsker og drømme til fremtiden er også velkomne, siger vicedirektør Claes Brylle Hallqvist fra Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler, der er ansvarlig for byggeriet af Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg.

For de mindste er der mulighed for at tegne eller bygge et hospital i Lego, ligesom man kan navngive byggeprojektets maskot og vinde præmier.

- Til åbent hus-arrangementet får besøgende en unik mulighed for at se 100 år tilbage til hospitalets indvielse i den spændende historie-udstilling og skue måske lige så langt frem i planerne for det nye hospital, der forhåbentlig også holder et århundrede, siger han.

På vandring i hospitalshaven

Og når man nu er ude på det smukke hospitalsområde, kan man tage på en guidet rundtur enten med fokus på hospitalet kunst og sjældne træer eller på områdets arkitektur og historie.

Overlæge Peter Skanning viser til åbent hus-arrangementet 14. september rundt i Bispebjerg Hospitals have, som er fuld af historie, kunst og arkitektur. Foto: Byens Netværk.

- Da Bispebjerg Hospital blev opført for 100 år siden, var det et fornemt eksempel på nytænkning inden for hospitalsbyggeri. Man søgte bevidst at kombinere have og arkitektur til en helende enhed. I dag står hospitalets byggeorganisation over for opgaven at gentage denne proces. Arkitektur-rundvisningen vil bygge bro mellem fortid og fremtid, lover overlæge Peter Skanning, der viser rundt.