Cykelekspert giver tips og tricks til at cykle om vinteren

Torsdag den 3. oktober giver cykelekspert Allan Carstensen gode råd til dig der gerne vil cykle året rundt. ATT: Aflyst!
Vintercykling

Arrangementet er desværre blevet aflyst pga. for få tilmeldinger.

Vinteren truer, og det kan være svært at fastholde de gode cykelvaner. For at gøre de kolde måneder på jernhesten lidt sjovere har du nu mulighed for at få gode råd til, hvordan man vedligeholder sin cykel om vinteren, og hvilket vinterudstyr til cyklen der virker. Cykelekspert Allan Carstensen holder oplæg den 3. oktober i Uddannelsescenteret på Bispebjerg Hospital og lover, at man tager klogere derfra:

”Oplægget indeholder en masse tips samt demonstration af udstyr på min egen cykel til inspiration for de mange, der cykler til arbejde hver dag. Det kan være hårdt om vinteren, og derfor kan det være rart med nogle konkrete redskaber, der kan gøre cykelturen lidt sjovere.”

Succes på Herlev Hospital

En undersøgelse af medarbejdernes transportvaner fra 2012 viste, at over halvdelen af medarbejderne på Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler cykler til arbejde, men at mange lader cyklen stå om vinteren. Det vil Allan Carstensen gerne være med til at lave om på. Han har mange års erfaring med cyklistforhold og har tidligere arbejdet i Dansk Cyklistforbund. Han har før holdt oplæg på Herlev Hospital, hvor han med stor succes og engagement kom ud med sine budskaber om vintercykling, fortæller velfærdskonsulent på Herlev Hospital, Annette Precht-Sparre:

”Allan Carstensen var rigtigt god til at formidle sin tekniske viden til ganske almindelige cyklister. Alle kan være med, uanset om man er hærdet cyklist eller kun tager cyklen engang imellem.”

Tips man kan bruge til noget

Der er altså hjælp at hente, hvis man gerne vil cykle, selvom termometeret viser minusgrader.
Allan Carstensen glæder sig til at holde oplægget:

”Det er sjovt at få lov til at vise mange mennesker alt det udstyr, der findes til vintercykling. Selv mange rutinerede cyklister kender ikke altid det udstyr, der kan hjælpe dem gennem vinteren, og det er mit oplæg forhåbentlig med til at ændre på. Kom og få noget komfort, sikkerhed og en lille overraskelse.”
Allan Carstensen
Cykelekspert Allan Carstensen (foto:privat).

Det praktiske

Arrangementet er gratis og foregår i Dagligstuen i Uddannelsescenteret, Bispebjerg Hospital, indgang 50, den 3. oktober kl. 15.30 til kl. 17. Det er en del af Grøn Mobilitetsuge på Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler, som skal sætte fokus på de aktiviteter, der er iværksat for grønnere transportvaner som en del af FormelM-projektet.
Tilmelding sker til kommunikationsmedarbejder Frederik Zoëga fra Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg på frederik.adam.winther.zoega@regionh.dk senest den 27. september kl. 12.