Ung inspiration til fremtidens hospital og psykiatri

Det kan være umagen værd at integrere idéer fra yngre generationer i udviklingen af fremtidens hospital og psykiatri. I Bispebjerg Projektet overvejes det at oprette en gruppe for unge, der kan komme og dele ud af innovative idéer.
Af Harriet Chaplin, elev på Copenhagen International School

En aktuel overvejelse i planlægningen af Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg er, hvorvidt idéer fra yngre generationer kan være med til at skabe et bedre hospital og psykiatri. Hvis en gruppe unge kan komme engang imellem for at give idéer og input og udfordre det etablerede tankesæt, vil fremtidens hospital og psykiatri måske blive endnu bedre end man kunne forestille sig.

Den yngre generation kan hjælpe med at gøre fremtidens hospital og psykiatri endnu bedre (foto: Colourbox).

Byder de unge indenfor

Denne idé med at invitere den yngre generation indenfor på hospitalet, så de kan komme med nye forslag og tanker, bliver diskuteret i byggeorganisationen i disse dage.

"De unge kan foreslå skøre, nye idéer, for eksempel at vi giver alle patienter en iPad i stedet for et tv på sengestuen, fordi iPads kan bruges til meget mere end et tv. Det giver patienterne mulighed for at arbejde, mens de er på hospitalet og holde kontakten med deres sociale netværk," siger Lisbeth Blak-Lunddahl, PA i Bispebjerg Projektet og tilføjer:

"De unges idéer er måske aldrig før blevet foreslået til hopsitalsbyggerier, og de kan være med til at forbedre hospitalets omdømme og give god feedback fra patienterne."

Vi skal se fremad

Byggeprojektet har allerede tilknyttet en Gennemgående Brugergruppe med 20 ledere og medarbejdere fra hospital og psykiatri, som træffer beslutninger vedrørende projektet. Men det, der er brug for, er mere ungdommelige tanker og idéer. Aldersgruppen man håber at ramme er de 16-25-årige, som forhåbenmtlig vil have mange skæve idéer til Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg.

"De unge er fremtiden. Derfor kan det at inddrage dem nu virkelig gavne fremtidens hospital og psykiatri. Yngre hjerner vil hjælpe os med at få en idé om, hvilken teknologi vi kan bruge i fremtiden til at skabe bedre ophold for patinterne og bedre kommunikationsveje for personalet," forklarer Lisbeth Blak-Lunddahl.

Hvis du har idéer til, hvordan vi kan motivere unge til at tage del i udviklingen fremtidens hospital og psykiatri, kontakt venligst Lisbeth Blak-Lunddahl, PA i Bispebjerg Projektet: