Se hvor Frederiksberg Hospital skal bo i fremtiden

Frederiksberg Hospital flytter til Bispebjerg, når et nyt hospital står klar. Men hvordan skal fremtidens hospital og psykiatri på Bispebjerg Bakke se ud? Hvor kommer man ind? Hvordan bliver parkeringsforholdene? Det er nogle af de spørgsmål, man kan få besvaret ved at se planerne for fremtidens hospital og psykiatri, som bliver udstillet på Frederiksberg Hospital.
Endelig er der kommet billeder på Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg. Hospitalet og psykiatrien vokser frem på Bispebjerg Hospitals område de kommende 13 år og skal rumme Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler, Psykiatrisk Center København og Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center Bispebjerg.

Otte arkitekthold har givet deres bud på en helhedsplan for området, herunder hvordan bygninger skal ligge, hvordan man kommer ind og ud af området, og hvor man parkerer. Og to forslag er udvalgt til at fortsætte i konkurrencen.

De otte forslag bliver udstillet på Frederiksberg Hospital fra den 12. april til den 7. maj. De to vinderforslag står i forhalsområdet på vej 4, indgang 3, og de seks øvrige forslag står i den nu tomme afdeling M4 på venstre hånd.

Forslaget fra Drees & Sommer Nordic er et godt bud på integration med byen.

Ambitiøse projekter

Der er valgt to helhedsplanforslag ud, som fortsætter i konkurrencen. Arkitekterne bag de to forslag arbejder videre frem til starten af maj, og i juni bliver den endelige vinder fundet.

Vicedirektør Claes Brylle Hallqvist, Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler, der er ansvarlig for byggeprojektet, er glad for at kunne vise helhedsplanerne frem.

- Projekterne er virkeligt ambitiøse og detaljerede. De har på en positiv måde udfordret vores måde at tænke på og anviser nye løsninger på hospitalets og psykiatriens udfordringer, som vi slet ikke havde overvejet. Det bliver spændende at dele med borgerne, siger han.

En gevinst for borgerne

Københavns stadsarkitekt Tina Saaby og sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen har været med i forløbet omkring bedømmelsen af helhedsplanerne. Stadsarkitekten glæder sig især over, at hospitalsområdet i fremtiden skal åbnes op og integreres med byen, så det bliver et sundhedskvarter i fremtidens by:

- De udvalgte forslag løser by-integrationen på vidt forskellige måder, som er meget spændende. Jeg tror på, at det bliver en stor gevinst for Københavns borgere, at de bliver inviteret ind på Bispebjergs smukke område, hvad enten det er for at gå en tur, besøge en ven eller købe ind til aftensmaden, pointerer Tina Saaby.

Ninna Thomsen supplerer:
- Det har været vigtigt for mig som borgmester, at det nye hospital og det store grønne område også gav noget tilbage til København. Bispebjerg har så meget brug for på grønne områder og steder hvor børn, unge og ældre kan bevæge sig.