Fremtidens Bispebjerg inviterer byen ind

Hvordan skal fremtidens hospital og psykiatri på Bispebjerg Bakke se ud? Hvordan bliver parkeringsforholdene? Hvor højt bliver byggeriet? Det er nogle af de spørgsmål, som naboer til Bispebjerg Hospital nu kan få besvaret, da planerne for fremtidens hospital og psykiatri bliver udstillet.
Endelig kommer der billeder på Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg, som skal ligge på Bispebjerg Hospitals område. Otte arkitekthold har givet deres bud på en helhedsplan for området, herunder hvordan bygninger skal ligge, hvordan man kommer ind og ud af området, og hvor man parkerer. Og to forslag er udvalgt til at fortsætte i konkurrencen.

De otte forslag bliver udstillet for offentligheden fra om eftermiddagen mandag den 12. marts i foyeren i bygning 60 på Bispebjerg Hospital. Ugen efter, mandag den 19. marts kl. 19-21, kan naboer og andre interesserede komme og høre om de udvalgte helhedsplaner og få svar på de mange spørgsmål, som trænger sig på. Det bliver også muligt at tale med de regionsrådspolitikere, som har bedømt forslagene og at kommentere direkte til arkitekterne bag.

Danske Drees & Sommer Nordics forslag er et godt bud på, hvordan der kan arbejdes med oplevelsen af landskab og bymæssighed.

Ambitiøse projekter

To helhedsplanforslag går videre i konkurrencen. De udvalgte arkitekthold arbejder på deres projekter til starten af maj, og i juni 2012 bliver den endelige vinder af helhedsplankonkurrencen valgt.

Vicedirektør Claes Brylle Hallqvist, Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler, der er ansvarlig for byggeprojektet, glæder sig til at vise helhedsplanerne frem til naboerne og høre deres reaktioner.

"Projekterne er virkeligt ambitiøse og detaljerede. De har på en positiv måde udfordret vores måde at tænke på og anviser nye løsninger på hospitalets og psykiatriens udfordringer, som vi slet ikke havde overvejet. Det bliver spændende at dele med borgerne," siger han.

I forslaget fra britiske BDP indgår de historiske anlæg naturligt med deres egen identitet i den smukt balancerede disponering.

En gevinst for borgerne

Københavns stadsarkitekt Tina Saaby og sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen har været med i forløbet omkring bedømmelsen af helhedsplanerne. Stadsarkitekten glæder sig især over, at hospitalsområdet i fremtiden skal åbnes op og integreres med byen, så det bliver et sundhedskvarter i fremtidens by:

"De udvalgte forslag løser by-integrationen på vidt forskellige måder, som er meget spændende. Jeg tror på, at det bliver en stor gevinst for Københavns borgere, at de bliver inviteret ind på Bispebjergs smukke område, hvad enten det er for at gå en tur, besøge en ven eller købe ind til aftensmaden," pointerer Tina Saaby.

Ninna Thomsen supplerer:
"Det har været vigtigt for mig som borgmester, at det nye hospital og det store grønne område også gav noget tilbage til København. Bispebjerg har så meget brug for på grønne områder og steder hvor børn, unge og ældre kan bevæge sig."