Byggechef og regionspolitiker taler om visioner

I et fælles oplæg på konferencen Udvikling og investeringer i hospitaler i København den 23. januar taler regionsrådsmedlem Lars Gaardhøj og byggechef Vagn Risby Mortensen fra Bispebjerg Projektet om, hvordan politiske visioner bliver til virkelighed.
- Bispebjerg Hospital er en arkitektonisk perle. Vi har derfor fra starten haft en vision om, at hospitalet skal åbnes op for bydelen Bispebjerg/Nordvest. Vi tror på, at vi med et mere åbent Bispebjerg kan være med til at løfte en af Københavns lidt slidte bydele uden så mange perler, fortæller regionsrådsmedlem Lars Gaardhøj (A) om en af de politiske visioner bag fremtidens hospital og psykiatri på Bispebjerg.

Lars Gaardhøj, regionsrådsmedlem og formand for projektets politiske følgegruppe.

Et sundhedskvarter i fremtidens by

I byggeprojektets vision er det blevet oversat til, at ”Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg skal være en integreret del af byen; et sundhedskvarter i fremtidens by, til nutidens og fremtidens patienter.”

Byggechef Vagn Risby Mortensen, Bispebjerg Projektet.
- Vi har ambitioner om, at hospitalsområdet skal være et sted, som bliver brugt af beboerne i Nordvest-kvarteret. Et sted, hvor man går ture, går på café og måske køber ind, forklarer byggechef Vagn Risby Mortensen fra Bispebjerg Projektet og tilføjer:

- Det er også her, man kommer til kommunale motionstilbud for at forebygge at blive syg, ligesom der skal være plads til børn, der leger og spiller bold. Alt samme selvfølgelig i respekt for hospitalets patienter og personale.

Fælles oplæg på konference

Hvordan de politiske visioner fra Regionsrådet i Region Hovedstaden er ved at blive oversat til virkelighed, kan man høre mere om på konferencen Udvikling og investeringer i hospitaler i København den 23. januar 2012 hos Byens Ejendom.

- Det er en spændende mulighed, at vi sammen kan fortælle to sider af projektet, hvor man normalt kun hører enten det politiske oplæg eller det byggefaglige projekt. Vi vil gerne vise det tætte samspil mellem politik og virkelighed, siger Lars Gaardhøj.