Tryk på tunnelsystemet

31.000 personer er blevet registreret i tunnelsystemet i løbet af 14 dage i oktober, da der ved fire punkter blev registreret, hvad der rørte sig under hospitalet. Nu er hospitalet bedre rustet til at dimensionere fremtidens tunnel- og transportsystem.

Gennemsnitligt færdes over 2.000 personer hver dag i tunnelsystemet under Bispebjerg Hospital, og det er alene ved de fire optællingspunkter, der var udgangspunkt for registreringerne mellem den 1. og 15. oktober.

Optællingen var en del af analyserne forud for udformningen af det moderne storbyhospital, som skal bygges på Bispebjerg Bakke de næste 10-15 år. Trafikken i tunnelsystemet er registreret ved fire udvalgte punkter for at supplere de data, hospitalet havde i forvejen fra eksempelvis Røntgenafdelingen.

Se optællingspunkterne her:

Travlt onsdag formiddag

- Det er rigtigt mange mennesker, der færdes i tunnelsystemet hver dag, og der er store udsving i løbet af dagen. Travlest er der mellem klokken ni og ti om formiddagen, mens der om natten er næsten helt øde, fortæller projektleder Isabelle Bossen Nielsen fra Bispebjerg Projektet.

Se trafikken på et døgn ved punkt 3 her:

- Midt på ugen er der naturligt nok også meget mere aktivitet end i weekenderne. Men hvorfor der er mest trafik onsdag og torsdag, kan jeg ikke regne ud, konstaterer Isabelle Bossen Nielsen.

Data til helhedsplankonkurrence

Analysen af de mange optællingsdata kan fortsætte længe endnu, for man kan kombinere tallene og finde mange interessante oplysninger. Eksempelvis kan det overvejes, hvor meget strøm der kan spares, hvis der installeres bevægelsessensorer, så lyset slukker om natten, når der ikke er nogen i tunnelen.

- Det vigtigste formål med dataene er at give input til helhedsplankonkurrencen, som skydes i gang i foråret. Når vi kender flowet i tunnelsystemet, kan de, der skal udforme hospitalet, bedre dimensionere fremtidens tunnel- og transportsystem, forklarer Isabelle Bossen Nielsen.