Byggeprojektet møder naboerne

Det er især bekymringer om øget trafik og parkeringsproblemer, der tynger naboerne til Bispebjerg Hospital forud for nybyggeriet. Projektledelsen har besøgt en grundejerforening for at bane vejen for fremtidig dialog.

Der er kanelstang og kaffe på bordene, og der lyttes intenst i skæret af PowerPoint projektoren. Cirka 20 naboer til Bispebjerg Hospital er mødt frem til generalforsamlingen i Grundejerforeningen Tuborgvej 174-238.

Her fortæller vicedirektør Claes Brylle Hallqvist om planerne om at udbygge og renovere hospitalet.

Vicedirektør Claes Hallqvist (foto: Karen Grønkjær).
- Vi kan undgå en masse problemer ved at have en åben dialog med naboerne, så de med det samme kommer til os og fortæller, at en lastbil holder i vejen, frem for at sættes sig ned foran computeren om aftenen for at skrive en klage. Derfor vil vi fra byggeprojektet rigtig gerne fortælle naboerne om projektet og høre om deres bekymringer, siger Claes Hallqvist.

Trafikale bekymringer

"Hvor skal håndværkerne parkere? Hvor skal indkørslen være? Hvor skal venstresvingsbanen ligge – i min forhave?"

Rigtig mange af naboernes spørgsmål og bekymringer handler om trafik og parkering.

- Min mand og jeg har boet på Tuborgvej siden 1972, og i dagligdagen mærker vi faktisk ikke, at vi er naboer til et hospital. Men vi er generet af trafikken, særligt om morgenen, og den har været tiltagende de seneste fem år, fortæller grundejerforeningens formand Karin Petresch.

Ekstra svingbaner på Tuborgvej kan være med til at afhjælpe bilkøerne, som hver morgen trænger sig på for at komme ind på hospitalets område.

Og Claes Hallqvist kan berolige med,

Formand Karin Petresch (foto: Karen Grønkjær).
at byggeprojektet holder sig på hospitalets område og ikke inddrager nogen private haver til svingbanerne.

Desuden skal der som noget af det første etableres et nyt parkeringshus for at afhjælpe nogle af problemerne med parkering, som kun vil blive værre, når en masse håndværkere skal færdes på hospitalet.

Ser frem til ny udsigt

Claes Hallqvist fortæller desuden om fredningen af Bispebjerg Hospitals oprindelige pavilloner, og det glæder Karin Petresch.

- Jeg går tit ture gennem hospitalsområdet, og jeg glæder mig hver gang over de smukke gamle bygninger. Og så ærgrer det mig, at man senere har bygget sådan nogle grimme bygninger ved siden af. Så jeg glæder mig til at få en bedre udsigt i fremtiden og er spændt på, hvordan det nye hospital vil se ud, siger hun.

Er du nabo til hospitalet, vil byggeprojektet meget gerne besøge din beboerforening eller lignende forum. Kontakt kommunikationskonsulent Karen Grønkjær på tlf. 2991 2987.