Byens Netværk Besøger Bispebjerg

Rekord mange er tilmeldt et arrangement som afholdes af Byens Netværk og Nyt Hospital Bispebjerg. Københavns byggefagfolk vil holde sig opdaterede om hospitalet, der om få år bliver en af byens største byggepladser.

Over 100 personer fra byggebranchen i København besøger tirsdag den 10. maj Bispebjerg Hospital, der i løbet af de næste 10-15 år skal renovere og bygge nyt. Byggeprojektet hedder Nyt Hospital Bispebjerg, og målet er Danmarks bedste hospital. Der er fra regeringen givet foreløbigt tilsagn om knap tre mia. kroner til projektet, og hospitalsmatriklen vil inden for få år huse Københavns næststørste byggeplads efter metroen.

Cirka 100 byggefolk besøger den 10. maj Bispebjerg Hospital og tager bl.a. på opdagelse blandt fredede bygninger og forårsklædte træer. Foto: Claus Peuckert.

Byggefolk bejler til projektet

Og det er et projekt, der har kunnet lokke byggefolkene ud af deres kontorer og byggepladser og ind på det smukke hospitalsområde, med et løfte om både rundvisning og oplæg om byggeprojektet og hospitalets historie.

”Vi har sjældent før haft så mange tilmeldinger til et arrangement. Hospitalssektoren er super interessant for byggebranchen for tiden, fordi der er mange projekter i støbeskeen. Og så er projektet på Bispebjerg ekstra spændende, fordi en del af hospitalet er fredet,” forklarer sekretariatsleder Henriette Sofie Larsen fra Byens Netværk.

”Der er sikkert også en bagtanke om at gøre sine hoser grønne over for byggeorganisationen på Bispebjerg,” tilføjer hun.

Åbenhed om byggeprojektet

Den bagtanke er byggechef Vagn Risby Mortensen fra Nyt Hospital Bispebjerg helt bevidst om, og det går begge veje.

”Vi vil gerne fortælle en masse om projektet til byggebranchen for at få alle de dygtigste folk gjort interesserede,” siger han og fortsætter:

”Der er ikke så meget hemmelighedskræmmeri fra vores side. Vi er af den overbevisning, at jo bedre vi kan fortælle branchen, hvilken retning vi går, og hvad vi forventer, jo bedre bud får vi ind på vores helhedsplankonkurrence, som bliver skudt i gang til sommer.”

Projekt med udfordringer

Det nye hospital skal opføres parallelt med, at det eksisterende hospital drives. Derfor vil det blive opført som en slags "sliding puzzle", hvor man bygger og renoverer, flytter ind, river ned, bygger og renoverer osv.

En ekstra udfordring for projektet er, at de gamle pavilloner og haveanlæg fra 1913 er blevet fredet. Det bliver en balancegang at renovere pavillonerne, så de kan bruges til moderne hospitalsdrift.

Til arrangementet den 10. maj kl. 15-18 vil byggechef Vagn Risby Mortensen fortælle om projektet, arkitekt Camilla Jensen-Thorup fra arkitektfirmaet Terroir fortæller om Bispebjergs arkitektoniske fokuspunkter, og overlæge og arkitekt Peter Skanning giver en historisk præsentation af matriklen. Efterfølgende bliver deltagerne delt i hold, der skal gå på opdagelse på hospitalsområdet og finde forskellige poster, hvor der vil være korte oplæg om hospitalet.

Program og tilmelding

på Byens Netværks hjemmeside: http://www.byens-netvaerk.dk/da-DK/Arrangementer/Arrangementer/2011/Bispebjerg.aspx