Spot på det nye storbyhospital

Byggeorganisationen bag Bispebjerg Projektet er allerede i fuld gang med at lægge grunden for et af de bedste hospitaler i verden, selvom første spadestik først finder sted i 2013.

Det nye hospital, der slår dørene op på Bispebjerg Bakke om 12-15 år, vil være milevidt fra det, vi kender i dag. Både medarbejdere og patienter vil mærke en tydelig forskel i form af smidigere arbejdsgange, bedre informationssystemer og bedre fysiske rammer, end de kender i dag.

Vicedirektør Claes Hallqvist
Vicedirektør Claes Hallqvist (foto: Claus Peuckert).

De bedste i verden

Banebrydende nytænkning - intet mindre - er målet for det nye hospital, som vicedirektør Claes Hallqvist og hans seks medarbejdere står i spidsen for at udvikle.

- Vi har valgt at sætte overliggeren ret højt. Så vi har en ambition om at blive et af de bedste i verden på en række områder, siger Claes Hallqvist.

Kortlægning i gang

Første skridt i udviklingen af et nyt hospital er en kortlægning af de forretningsgange, processer og arealer, der findes i dag. Derfor kommer der i løbet af de næste måneder til at foregå en række undersøgelser og kortlægninger, der skal afdække, hvordan hospitalet bruges i dag og give idéer til nye løsninger.

Et fremtidssikret hospital

En særlig udfordring i Bispebjerg Projektet er, at det strækker sig over så lang tid. For den teknologiske udvikling går så hurtigt, at 80 % af den teknologi, vi kommer til at bruge om fem år, slet ikke er opfundet endnu.

Medarbejderne i Bispebjerg Projektet forsøger at holde fingeren på pulsen bl.a. ved at holde øje med megatrends i samfundet og ved at suge til sig af international inspiration. Den finder de bl.a. i Tyskland, USA og i Asien, hvor der er turbo på udviklingen på grund af de høje vækstrater.

- Der bliver ikke tale om at overføre en ”pakke” af løsninger, men om at finde de bedste idéer forskellige steder i verden og stykke dem sammen, fortæller vicedirektør Claes Hallqvist.

Læs mere om byggeprojektet og mød organisationen bag i det nye Særtryk, som udkommer onsdag den 5. oktober.