Forstyrrelser i hjertets rytme

Basisbehandling​

​Ved behov for medicin til at styre hjertets rytme (arytmi) anvendes digoxin eller beta-blokkeren metoprolol. Patienter med inaktiv livsstil er ofte velbehandlet med digoxin alene. Hos aktive patienter foretrækkes metoprolol.

Blodfortyndende behandling

​Det kan være nødvendigt at behandle med warfarin eller alternativt Xarelto, Eliquis eller Lixiana. Efter warfarin er Xarelto et af de billigere blodfortyndende midler (sep. 2016), det kan éngangs-doseres og dosispakkes. Xarelto, Eliquis eller Lixiana må ikke gives til patienter med kunstige hjerteklapper. 

Blodfortyndende behandling med acetylsalicylsyre (f.eks. Hjertemagnyl) alene anses ikke for tilstrækkelig behandling.

Læs mere om medicinsk behandling af hjerterytmeforstyrrelser ved at indtaste ordet 'hjerterytmeforstyrrelser' i søgefeltet på http://min.medicin.dk

Anbefalet medicin*  

Hjerteglykosid

  • Digoxin  

Betablokkere 

  • Metoprolol  

Blodfortyndende 

  • ​Warfarin (Marevan)
  • Rivaroxaban (Xarelto)

* Den anbefalede medicin er angivet med navnet på det virksomme indholdsstof først. Derefter kan der i en parentes være angivet et eksempel på et handelsnavn, hvis der ikke findes en medicin, hvor handelsnavnet er mage til navnet på det virksomme indholdsstof. Der kan findes flere handelsnavne med det samme virksomme stof. Navnene kan du finde på www.medicinpriser.dk ved at skrive det virksomme stof i søgefeltet.

Prisen på medicin kan skifte hver 14. dag. Apoteket oplyser om det til enhver tid billigste handelsnavn i en medicingruppe. Priser kan også ses på www.medicinpriser.dk.

Hvis du får medicin, som ikke er på Medicinlisten

Måske ordinerer din læge medicin, som ikke er på Medicinlisten. Det kan fx skyldes, at du bruger anden medicin, er gravid eller lider af en sygdom, hvor den foreslåede medicin ikke må bruges. Det kan også skyldes praktiske årsager, som fx hvor tit medicinen skal tages. Drøft det med din læge, hvis du er i tvivl.
 

Siden er sidst revurderet den 21. oktober 2016 © Medicinfunktionen, Region Hovedstaden

Redaktør