Permanent dræn i lungehulen - hjemme igen efter indsættelse

Efter indsættelse af permanent dræn i lungehulen skal du pleje såret.

Smerter og ubehag

Kontakt din egen læge, hvis du får feber eller oplever hævelse eller rødme

Du skal kontakte din egen læge, hvis du får feber eller oplever hævelse eller rødme. Det kan være tegn på infektion.

Tag smertestillende medicin, hvis du har ondt

Hvis du har brug for smertestillende medicin, anbefaler vi medicin med paracetamol. Smertestillende medicin kan købes i håndkøb på apoteket og i supermarkeder.

Pleje og hygiejne

Tag kun brusebade

Når du har fået et permanent dræn, må du ikke gå i karbad og bade i svømmehal, søer eller havet, da du risikerer at få en infektion.
Du må gerne gå i brusebad.

Få skiftet forbinding 

Din forbinding skal skiftes en gang om ugen, indtil du har fået fjernet tråde. Vi anbefaler, at du lader hjemmesygeplejersken skifte forbindingen af hensyn til hygiejne.

Få fjernet tråde 

Du skal have fjernet de forreste tråde ved drænet efter 8-10 dage. De bagerste tråde kan fjernes efter 2-3 uger. Du får fjernet trådene hos din egen læge eller af hjemmesygeplejersken.

Værd at vide

Se din journal og prøvesvar

www.minsundhedsplatform.dk og i sundhedsjournalen på www.sundhed.dk kan du se din journal, dine sundhedsdata og dine eventuelle prøvesvar. Du kan hente begge dele som app: MinSP og MinSundhed. Log på med dit NemID.

Vi giver din læge besked

Vi sender information om dit forløb på hospitalet til din praktiserende læge. Hvis du ikke ønsker, at din læge skal modtage besked fra hospitalet, skal du sige det til os.

Fortæl om din oplevelse

Vi vil meget gerne høre fra dig med både ris og ros omkring dit ophold på hospitalet. Du kan finde kontaktoplysninger på vores hjemmeside www.bispebjerghospital.dk. Hvis du overvejer at klage over din behandling, kan du kontakte hospitalets patientvejledere, som er uvildige rådgivere. På www.regionh.dk/patientrettigheder kan du læse mere om mulighederne for at klage.

Få mere viden

Du kan få mere viden om sygdom og behandling på www.patienthåndbogen.dk.

Redaktør