Leversygdom, træningstilbud til dig med

Patientvejlledning om træningstilbud til patienter i levercirrhoseklinikken, patienter med leversygdom.

Lever-rehabilitering er et tilbud om fysisk træning til dig, som

  • Følges i Levercirroseklinikken på Bispebjerg hospital
  • Har nedsat muskestyrke
  • Indimellem har problemer med at holde balancen, fx når du går
  • Bor i Bispebjerg Hospitals optageområde
  • Er motiveret for at komme til træning på Bispebjerg Hospital 2-3 gange om ugen i 12 uger

Formål

At komme i bedre fysisk form og dermed kunne overkomme mere i hverdagen.

Indledende samtale og test

Ved det første møde får du testet muskelstyrken i dine ben når du sparker til en pedal og rejser dig fra en stol, og vi måler hvor langt du kan gå på seks minutter. Derefter snakker du med fysioterapeuten om, hvilke erfaringer du har haft med at være fysisk aktiv tidligere, og hvad du ønsker at få ud af træningen.

Du får hjælp til at sætte dine egne mål for træningsforløbet, det kan fx være at kunne gå længere og hurtigere og overkomme dagligdags aktiviteter uden at blive for træt.

Træning

Du møder op på Bispebjerg Hospital i Indgang 10, 2-3 gange om ugen i 12 uger på et hold med 5-8 andre deltagere.

Træningen foregår tirsdag, onsdag og fredag mellem kl. 13-14.30. Træningen vil bestå af opvarmning, cykeltræning, styrketræning og afspænding. I samråd med fysioterapeuterne får du dit eget træningsprogram, der indeholder en styrketræningsøvelse og en konditionstræningsøvelse. Resten af øvelserne får du selv lov til at vælge, så det bliver noget du har lyst til.

Du skal regne med at komme til at svede lidt, så medbring løstsiddende tøj og behageligt fodtøj. Der er mulighed for at få et bad efter træningen.

Afsluttende samtale og test

Når du er færdig med de 12 ugers træning får du igen testet muskelstyrken i dine ben og hvor langt du kan gå på seks minutter. Derefter snakker du med fysioterapeuten om dine erfaringer med at træne samt hvordan du kan fortsætte med at holde dig fysisk aktiv, hvis du vil det. Her kan du også få hjælp til at finde træningssteder nær din bopæl.

Hvem møder du i forløbet?

To fysioterapeuter står for træningen gennem hele forløbet. Du vil fortsat komme til konsultationer i Levercirroseklinikken også efter træningsforløbet er slut.

Transport

Du skal som udgangspunkt selv sørge for transporten, men hvis dette er vanskeligt, kan vi aftale hjælp til dette.

Aflysning

Såfremt du er forhindret i at møde op til træning, bedes du kontakte Levercirroseklinikken på afdeling K3. Tlf. 3863 5158.

Redaktør