Botox ved kraftig svedtendens, ledningsblok

Botox blokerer nerveimpulserne til svedkirtlerne, så svedproduktionen til at aftage eller ophøre i omkring 7 måneder. Der behandles en hånd per konsultation.

Hvad er Botox?

Botox er et stof, der er udviklet fra bakterien Clostridium botulinum. Botox virker ved at blokere nerveimpulserne til svedkirtlerne. Dette vil få svedproduktionen til at aftage betydeligt eller helt at ophøre. Virkningen holder sig i omkring 7 måneder.

Hvordan foregår behandlingen?

Der behandles kun én hånd per konsultation, hvorfor der altid planlægges to tider med 1-2 ugers mellemrum. Din hånd vil blive bedøvet før behandlingen.

Du bedøves ved, at lægen lægger en lokal bedøvelse i håndledet nær de store nerver. Det kan godt gøre ondt. Du vil også føle en varme ud i hånden. I løbet af 20 minutter vil hånden være bedøvet.

Lægen indtegner herefter de områder, der skal behandles, i små felter. I hvert felt sprøjtes en lille mængde Botox ind i huden.

Forbinding er ikke nødvendig.

Efter behandlingen

Efter behandlingen må du ikke køre på cykel eller i bil, da der kan være nedsat kraft i hånden efter bedøvelsen i op til flere timer.

Hvor hurtigt virker behandlingen?

Virkningen indtræder inden for den første uge.

Hvilke bivirkninger kan forekomme?

Som alle andre lægemidler kan Botox give bivirkninger. De fleste bivirkninger opstår indenfor de første dage efter behandlingen og varer typisk et
par uger.

De mest almindelige bivirkninger
Blå mærker, blødning, hævelse og smerter på indstiksstederne. Øget svedtendes andre steder end i håndfladerne.

Der kan opstå forbigående svaghed af muskulaturen i fingrene, hvilket kan betyde, at du i en periode kan have svært ved fx at knappe en knap eller skrive optimalt.

Sjældnere bivirkninger
Forbigående svaghed af armen, kløe, muskelsmerter, armsmerter og ledstivhed.

Graviditet og amning

Du må ikke blive gravid under og i de første måneder efter behandlingen. Du må først få behandlingen, når du er holdt op med at amme.

Når virkningen aftager

Behandlingen må først gentages efter 6 måneder. I forbindelse med din konsultation vil du få ny tid.

Hvis du melder afbud

Hvis du melder afbud til behandlingen, kan der gå mere end et år før der er en ledig tid. Behandlingen foregår kun tirsdage. Ved afbud bedes du ringe til afdelingen på tlf. 3863 6173.

Udebliver du 

Hvis du udebliver uden at melde afbud, vil dit behandlingsforløb blive afsluttet. Dvs. du ikke kan få tilbudt behandling uden, at du er blevet genhenvist til afdelingen af din læge.

Du anbefales at tilmelde dig NemSMS, så vil du få en SMS, når du har en aftale www.borger.dk

Redaktør