Mester i at ramme plet bliver ny ledende overlæge

​Jens Hannibal er ny ledende overlæge i Klinisk Biokemisk Afdeling på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital.

Vent...

Jens Hannibal  09052019_web.jpgJens Hannibal er ny ledende overlæge på Klinisk Biokemisk Afdeling Bispebjerg og Frederiksberg Hospital. Foto: Claus Peuckert.

Det er et kendt ansigt på hospitalet, som nu overtager ledelsesposten: Jens Hannibal har arbejdet og forsket på hospitalet, siden han begyndte som yngre læge i 1987 og med ganske få eksterne ansættelser, bl.a. var han ansat som afdelingslæge i Klinisk Biokemisk Afdeling på Rigshospitalet fra 2006 til 2009.

Jens Hannibal er 61 år, ph.d., dr.med. og speciallæge i klinisk biokemi og har siden 2009 været overlæge i Klinisk Biokemisk Afdeling på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital. Han er desuden klinisk forskningslektor ved Københavns Universitet. Han overtager stillingen efter Jan Fahrenkrug, der er gået på pension.

Skal søsætte helt nyt, fuldautomatisk laboratorium

Fremover skal Jens Hannibal sammen med sine to lederkolleger i Klinisk Biokemisk Afdeling stå i spidsen for et moderne, fuldautomatisk laboratorium, som hvert år vil generere ca. ni millioner blodprøvesvar til hospitalet og praktiserende læger i hovedstadsområdet. Det nye laboratorium tages helt i brug i starten af 2020 i hospitalets nybyggede Laboratorie- og Logistikbygning. Her er der skåret ned på antallet af manuelle processer, og det betyder et endnu bedre flow og hurtigere svartider til klinikken. Og det glæder Jens Hannibal sig til sammen med de godt 150 medarbejdere i afdelingen.

- Det bliver spændende at opleve vores nye analyseapparater i produktion. Dette betyder, at blodprøver bliver modtaget i et automatiseret system, som laver de enkelte analyser, og svaret genereres elektronisk fra systemet. Jeg glæder mig til at få laboratoriet godt integreret i det nye kommende hospital, siger Jens Hannibal.

Ekspert i lys og rytmer

Forskningen har været et centralt omdrejningspunkt i Jens Hannibals karriere, hvor han har været optaget af, hvordan lyset regulerer døgnrytmen, og hvordan de biologiske rytmer i hjernen fungerer. Et forskningsfelt, der har ført til en række forskningssamarbejder både i Danmark og med en række internationale forskergrupper.

Når Jens Hannibal holder fri og skal lade op, sker det med familien i sommerhuset, eller man kan finde ham med bue og pil i naturen. En interesse, der også har ført til flere Danmarksmesterskaber i jagtskydning med langbue. Om sommeren er det vandsport der trækker, og kitesurfing er en af Jens Hannibals andre store interesser.