Lars Falk er vinder af Lederprisen 2018

​​Det er medarbejderne, der driver værket. Det mener i hvert fald Lars Falk, chef for FM -Enheden, der i år er vinder af Region Hovedstadens Lederpris.

Vent...

FM-chef Lars Falk. (Foto: Jon Rytter)

Det er medarbejderne, der driver værket. Det mener i hvert fald Lars Falk, chef for FM-Enheden på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital - et citat der fint indrammer Lars som leder. Om Lars siges det, at han stiller høje krav og er tydelig i sine forventninger, men at han altid støtter og følger op og viser en høj grad af tillid til både ledelseskræfter og medarbejdere.

I år er han vinder af Region Hovedstadens Lederpris.

Lars Falk kom til Bispebjerg og Frederiksberg Hospital i 2014, hvor han blev chef for Facility Management enheden. En stor og mangeartet enhed med 600 medarbejdere, der rummer vaskeri, køkken, portører, logistik og rengøring. Blandt mange forskellige medarbejdere og opgavetyper kan sammenhængskraft og korpsånd have trange kår, men Lars har med stor nysgerrighed hørt medarbejderne om, hvad der var svært, og hvad der fungerede godt. Han har haft fokus på at rydde forhindringer af vejen, så medarbejderne kan fokusere på kerneopgaven; At levere service og drift og - sammen med hospitalets øvrige afdelinger - bidrage til en god patientoplevelse.

For Lars er det afgørende, at FM-Enheden, med sine mange både synlige og mindre synlige driftsfunktioner, opfattes som én samlet enhed.

Nærvær og nysgerrighed

Det er Lars Falks medarbejdere, der har indstillet ham til Lederprisen, og det er ikke første gang, de indstiller ham. De beskriver ham som et rigtigt menneske- ikke blot en chef, og så har han en solid sans for humor. De har stor tillid til ham, fordi han siger, hvad han gør, og gør hvad han siger. Hans dør er som regel åben, og ledere og medarbejdere er altid velkomne til at kigge forbi- for hos Lars føler man sig altid betydningsfuld.

Med et vedvarende fokus på dialog og tillid er trivslen i FM-Enheden steget. Og det er på trods af, at der har været gennemført store forandringer i arbejdstilrettelæggelsen i flere enheder og markante besparelser.

Der er fokus på den dokumenterede opgavekvalitet- ikke bare for at opnå et resultat og stille sig tilfreds, men for løbende at stille spørgsmål ved om opgaven kan løses endnu bedre og mere smidigt. Lars Falk insisterer på at holde øje med de store linjer og tendenser.

Glasset er halvt fuldt

Hos Lars Falk er glasset altid halvt fuldt, og det smitter positivt af på hans medarbejdere, der i dag arbejder i en organisation, der er præget af god stemning, og hvor et tæt samarbejde gør, at der hurtigt løses knuder og findes løsninger.
Tillykke til Lars Falk for at vinde Region Hovedstadens Lederpris 2018. Tillykke til Bispebjerg og Frederiksberg Hospital og ikke mindst tillykke med Lars Falks medarbejdere i FM-Enheden.

Video om kåringen af Lars Falk