Institut for Idrætsmedicin er verdens førende

​Stor anerkendelse til Michael Kjær og hans forskerteam på Bispebjerg Hospital.

Vent...

Michael Kjaer_web.jpg

Professor, overlæge Michael Kjær Institut for Idrætsmedicin, Bispebjerg Hospital. Foto: Claus Peuckert.

Institut for Idræt og Ernæring og Institut for Idrætsmedicin, Bispebjerg Hospital rangeres som verdens førende forskningsmiljø inden for idræt i 'Global Ranking of Sport Science Schools and Departments', der netop er udgivet af det internationalt anerkendte Shanghai Ranking.

Professor, overlæge, dr.med. Michael Kjær leder af Institut for Idrætsmedicin glæder sig over anerkendelsen.

-       Det er meget glædeligt med denne anerkendelse - ikke kun af den dybe historiske tradition for en kobling af forskning i idrætsfysiologi og medicin, som startede med August Krogh og Johannes Lindhard, men også et skulderklap til den integrative translationelle forskning som foregår mellem basale og kliniske forskningsmiljøer på såvel universitetsinstitutter som på universitetshospitalerne. Det er med stolthed, at vi bringer denne tradition videre, siger Michael Kjær.

Læs pressemeddelelsen fra København Universitet.

Forskning og behandling af idrætsskader på højt internationalt niveau
I november 2015 blev Institut for Idrætsmedicin på Bispebjerg Hospital sammen med Ortopædkirurgisk Afdeling på Hvidovre Hospital udnævnt til IOC Research Centre Copenhagen. Der er ni centre på verdensplan, som skal rådgive den Internationale Olympiske Komité inden for hver deres speciale.