Første danske professor i tobaksforebyggelse

​Charlotta Pisinger er udnævnt til klinisk professor i tobaksforebyggelse på Center for Klinisk Forskning og Forebyggelse på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital.

Vent...

Charlotta Pisinger Danmarks første professor i tobaksforebyggelse, fotograf Claus Peuckert.

"Jeg er stolt over, at Center for Klinisk Forskning og Forebyggelse sammen med Hjerteforeningen og Københavns Universitet kan lancere noget så meningsfuldt som det første tobaksforebyggelses-professorat", siger professor og centerchef Tine Jess, Center for Klinisk Forskning og Forebyggelse på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital.

Charlotta Pisinger er uddannet læge, ph.d., MPH (Master of Public Health) og har forsket de sidste 20 år i rygning og folkesundhed. Hun kommer fra en stilling som overlæge på Forskningscenter for Forebyggelse og Sundhed i Region Hovedstaden.

"Det er en milepæl, at Danmark har fået sit første tobaksforebyggelses-professorat. Rygning er den største sundhedsudfordring i Danmark i dag, med næsten 14.000 tobaksrelaterede dødsfald årligt. Derfor er det så vigtigt, at der forskes i tobaksforebyggelse, og at forskernes viden formidles til borgere og beslutningstagere", siger Tine Jess.

Charlotta Pisinger glæder sig over udnævnelsen.

"Andelen af rygere i Danmark er desværre stagneret de sidste syv år, og der er en lille stigning i unges rygning. Det skal vi have ændret på! Vi har stor evidens for, hvad der er effektivt til at mindske rygning i et samfund, og den viden skal vi have implementeret herhjemme. Dette er, sammen med fortsat forskning og vidensformidling på området, den vigtigste opgave for mig ", siger Charlotta Pisinger og tilføjer:

"Det glæder mig at nogle har fået øjnene op for, at tobaksforebyggelse er vanvittig vigtigt".

Professoratet er 5-årigt, tilknyttet Institut for Folkesundhedsvidenskab ved Københavns Universitet og finansieres af Hjerteforeningen. Charlotta Pisinger har sin faste forskningsbase ved Center for Klinisk Forskning og Forebyggelse på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital.

Tiltrædelsesforelæsning den 15. marts

Tid: 15. marts 2018 kl. 14.00
Sted: Festsalen Rigshospitalet Glostrup, Nordre Ringvej 57, område Nord, 2600 Glostrup.

Om Center for Klinisk Forksning og Forebyggelse

Center for Klinisk Forskning og Forebyggelse forsker inden for klinisk epidemiologi, befolkningsepidemiologi og sundhedsfremme. Centeret er dannet pr 1. januar 2018 og består af en sammenlægning af Afdeling for Klinisk Epidemiologi (tidligere Institut for Sygdomsforebyggelse) og Forskningscenter for Forebyggelse og Sundhed fra Glostrup. Fysisk bor det nye center på Frederiksberg Hospital.

For yderligere oplysninger

Charlotta Pisinger, Bispebjerg og Frederiksberg Hospital, tlf. 51 22 40 70.