Bispebjerg Hospital slår dørene op til fremtidens arbejdsplads

​En milepæl i byggeriet af Nyt Hospital Bispebjerg er nået. Tirsdag blev en ny bygning til førsteklasses forskning, logistik og analyse indviet, og det betyder blandt andet hurtigere svartider på blodprøver, mere patientnær forskning og et langt bedre overblik over leverancer.

Vent...

Det røde bånd blev klippet og Laboratorie- og Logistikbygningen på Bispebjerg Hospital indviet. Fra venstre er det Anne Jastrup, direktør for Bispebjerg og Frederiksberg Hospital, Anders Fink-Jensen, professor, Region Hovedstadens Psykiatri og Lars Gaardhøj, regionsrådsmedlem og formand for byggeprojektets politiske følgegruppe. Foto: Byggeriets Billedbank.

Solen skinnede ind af de store glasfacader og lyste foyeren og de mange fremmødte op, da Bispebjerg Hospitals helt nye bygning blev indviet tirsdag den 9. oktober. Laboratorie- og Logistikbygningen er den første færdige bygning, som skal huse medarbejdere, under projektet Nyt Hospital Bispebjerg.

”Den nye bygning er afgørende for infrastrukturen på Bispebjerg Hospital, og selvom man som patient ikke kommer ind i selve bygningen, så giver den blandt andet mulighed for hurtigere svar på blodprøver, ligesom den understøtter en lang række funktioner, som kommer patienten til gode. Det er med stor glæde, at vi kan slå dørene op og dermed tilføre Bispebjerg Hospital en ny og moderne tilføjelse til hospitalets maskinrum,” lyder det fra regionsrådsmedlem og formand for byggeprojektets politiske følgegruppe, Lars Gaardhøj.

"Det er med stor glæde, at vi kan slå dørene op og dermed tilføre Bispebjerg Hospital en ny og moderne tilføjelse til hospitalets maskinrum." Lars Gaardhøj, regionsrådsmedlem og formand for den politiske følgegruppe for Nyt Hospital Bispebjerg. Foto: Byggeriets Billedbank.

Hurtigere svartider og færre fejl

Forskere, bioanalytikere og logistikmedarbejdere var mødt op for at få et kig på deres fremtidige arbejdsplads, mens læger og sygeplejersker blandt andet fik set, hvor deres blodprøver i fremtiden bliver analyseret.
På 1. sal i bygningen indrettes lige nu et moderne, automatisk laboratorium, som hvert år vil generere cirka ni millioner blodprøvesvar til hospitalet og praktiserende læger i hovedstadsområdet. Her skæres der ned på antallet af manuelle processer, og det betyder et bedre flow, hurtigere svartider og færre fejl.
Går man en etage længere op, vil man fra årsskiftet finde det helt nye Center for Translationel Forskning, som blandt andet skal gøre det nemmere at håndtere specialprøver og andre analyser under eget tag og virkeliggøre hospitalets strategi om at udføre forskning tæt på patienterne.

Laboratorie- og Logistikbygningen er en moderne tilføjelse til det eksisterende fredede hospital. Foto: Byggeriets Billedbank.

Nye muligheder for samarbejde

På en ganske almindelig dag vil logistikmedarbejdere fremover stå klar i stueetagen for at tage imod de mange lastbiler, der dagligt kommer for at sætte varer af. Med den nye Laboratorie- og Logistikbygning bliver alle hospitalets leverancer samlet ét sted. Det bliver en helt ny måde at drive logistikken på og erstatter de mange vareindgange, der indtil nu har ligget forskellige steder på hospitalet.

”Den her bygning giver os nogle helt nye muligheder for at drive et hospital, hvor fælles forskning, optimering af hastighed og kvalitet i det klinisk biokemiske arbejde og et sikkert logistikflow kommer medarbejdere og ikke mindst patienter til gavn,” siger Anne Jastrup, hospitalsdirektør for Bispebjerg og Frederiksberg Hospital.

I den kommende tid rykker medarbejderne ind i bygningen, som forventes at være bemandet og sat i drift i løbet af 2019.