Akutmodtagelsen får ny indgang

​Akutmodtagelsen på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital er blevet udvidet med 650 kvadratmeter. Fremover skal patienterne møde op i indgang 7E med akutte skader.

Vent...

Akutmodtagelsen på Bispebjerg får ny indgang. Den nye tilbygning åbner for patienter den 24. september. Foto: Louise Bendixen

Har knægten brækket armen eller gør maven ekstra ondt? Så er det godt at kende den nye adresse til Akutmodtagelsen på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital. Med åbningen af en ny reception, venteareal og behandlingsrum med indgangsnummeret 7E, vil patienterne fra den 24. september kunne møde op i nye og imødekommende rammer.

Hurtigere diagnose

Den nye tilbygning rummer også en helt ny røntgenklinik, der skal gøre det nemmere for de akutte patienter at blive scannet eller røntgenfotograferet i forbindelse med deres behandling. Tidligere er patienter i Akutmodtagelsen blevet sendt en etage op til røntgenafdelingen for at få taget billeder af lunger, knogler eller andet. Nu er røntgenklinikken integreret i Akutmodtagelsen, og det giver meget hurtigere svar på røntgenundersøgelser eller scanninger, og dermed mulighed for at stille en hurtigere diagnose.

Skåner patienter for byggerod

Over de næste fem år bliver store dele af Bispebjerg Hospital omdannet til en byggeplads, når byggeriet af et nye stort akuthospital går i gang i 2020. Tilbygningen skal blandt andet skåne patienter og pårørende for byggetrafik og bøvl med at finde vej i byggeperioden. Indgangen for patienter, der selv ankommer til Akutmodtagelsen, er derfor flyttet om på den sydlige side af bygningen. Den nordlige indgang, der vender mod byggepladsen, bliver udelukkende for ambulancer og trombolyse-kørsler (patienter med blodpropper), og på den måde skiller hospitalet trafikken ad og sikrer bedre adgangsveje for alle.