Akuthus-byggeriet på Bispebjerg skudt i gang

​​Med konfetti, taler og glade børn på byggepladsen blev fremtidens hospital på Bispebjerg skudt godt og grundigt i gang. Startskuddet markerer begyndelsen på ca. fem års byggeri af det nye Akuthus, der skal skabe de bedste rammer for patientbehandlingen på Bispebjerg Hospital.

Vent...

Der var konfettiregn over byggepladsen ved startskuddet på Akuthusbyggeriet på Bispebjerg Hospital. Fra venstre er det Rebekka, Solveig og Rosa fra 3.V på Lundehusskolen, Mogens Kornbo, direktør i Center for Ejendomme, Lars Gaardhøj (S), formand for byggeprojektets politiske følgegruppe, Anne Jastrup, direktør på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital, Sandra Akmansoy, direktør i Arup Denmark, Michael Southcott, byggechef hos Nyt Hospital Bispebjerg. Foto: Byggeriets Billedbank.

Gravemaskinerne har indtaget byggepladsen på Bispebjerg Hospital, og de kan begynde med at grave en masse konfetti væk. Onsdag den 30. maj var nemlig en festdag på Bispebjerg, da hospitalets medarbejdere, politikere og naboer skød det store Akuthus-byggeri godt i gang med taler og konfettikanoner.

"Det er ret fantastisk at se de politiske visioner omformet til konkrete fysiske projekter, der skal skabe de bedste rammer for behandlingen af vores patienter og borgere, og jeg glæder mig til at se bygningerne skyde op over de kommende år," sagde formand for byggeprojektets politiske følgegruppe, Lars Gaardhøj (S), blandt andet i sin tale, før han talte ned fra ti, og en farverig vrimmel af konfetti indhyllede byggepladsen i feststemning.

"Det er ret fantastisk at se de politiske visioner omformet til konkrete fysiske projekter," sagde Lars Gaardhøj (S), formand for byggeprojektets politiske følgegruppe. Foto: Byggeriets Billedbank.

Udfordrende år

Byggepladsen på Bispebjerg skal i første omgang lægge jord til byggeriet af Nordblokken, som er den første del af Akuthuset, der bliver bygget i flere faser. På grund af den begrænsede plads på hospitalsgrunden, er det nemlig nødvendigt skiftevis at rive ned og bygge nyt for at få plads til Nyt Hospital Bispebjerg. Hospitalets direktør, Anne Jastrup, opfordrede både medarbejdere og patienter til at væbne sig med tålmodighed:

"Det bliver helt sikkert nogle udfordrende år, vi går i møde. Byggepladser overalt. Støj, støv og vibrationer vil nogle steder kunne mærkes, når det tunge maskineri går i gang. Vi kan kun opfordre til, at vi hjælper hinanden igennem og holder fokus på, at vi kan glæde os til de nye forbedrede rammer, der står klar omkring 2023, " sagde hun i sin tale.

Byggeprojektets venskabsklasse, 3. V fra Lundehusskolen, plantede ”startskud” til det nye hospital. Foto: Byggeriets Billedbank.

Fremtidens arbejdsplads

Det er ikke kun gravemaskinerne, der går i jorden på Bispebjerg. Byggeprojektets venskabsklasse fra den lokale Lundehusskole fik også jord under neglene til arrangementet. De var nemlig med til at plante små "startskud" til det nye hospital. I samarbejde med Den Sociale Dyrkningshave plantede børnene fra 3.V små stiklinger af frugttræer i potter. Nu skal de små træer så slå rødder, og forhåbentlig vokser de sig store og stærke, så de kan blive en del af fremtidens hospital på Bispebjerg.

"Det er en smuk tanke, at vi bygger nyt hospital til fremtidens borgere, som jo er så fint repræsenteret ved venskabsklassen. I dag har de leget gartnere, men hvem ved, måske vil de blive fremtidens håndværkere, sygeplejersker, portører eller læger? Det nye byggeri rummer i hvert fald alle muligheder for, at fremtidens Bispebjerg Hospital også bliver en fantastisk arbejdsplads," sluttede Lars Gaardhøj.

Det færdige Akuthus i Nyt Hospital Bispebjerg forventes at kunne åbne dørene for patienter i 2023.