"Værdier betyder kun noget, hvis de lever i hverdagen"

Mette Munch Børgesen er ny ledende oversygeplejerske i Geriatrisk og Palliativ Afdeling. Hun tror på tydelige karriereveje, stærke relationer og at gode værdier er vigtige.
Vent...

​​​

Mette Munch Børgesen er ny ledende oversygeplejerske i Geriatrisk og Palliativ Afdeling på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital.

Mette har altid været optaget af sygeplejen og værdien af uddannelse, som for hende er et vigtigt omdrejningspunkt, uanset hvor man befinder sig på karrierestigen.

- Vi skal være gode til sammen at skabe tydelige og synlige karrieveje inden for sygeplejen og sikre gode studiemiljøer. Det får vi brug for, hvis vi skal rekruttere nye og fastholde de erfarne medarbejdere i fremtiden, siger Mette 

Mette fortæller, at hendes ledelsesstil og inspiration til at fortsætte ad ledelsesvejen blandt andet kommer fra den tidligere Irma-boss, Alfred Josefsen. En af hans pointer er nemlig, at god ledelse primært er en menneskelig proces med vægt på hjertelige relationer.

- Jeg har læst rigtig meget om ledelse, men noget af det første, jeg virkelig tog ind, var Alfred Josefsen. Han har inspireret mig til at se vigtigheden af det at lede gennem andre, og at gode værdier er vigtige - men også at værdierne kun betyder noget, hvis de lever i hverdagen, siger Mette. 

Ser stort potentiale i afdelingen

Mette fik mod på at søge oversygeplejerskejobbet på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital efter et kort vikariat som ledende oversygeplejerske i Lunge- og Infektionsmedicinsk afdeling på Nordsjællands Hospital. 

Jobbet er ikke et tilfældigt valg, da hun ser et stort potentiale i afdelingen og konstellationen mellem geriatri og palliation. Sygeplejen til specialernes patienter er vigtig, og hun glæder sig til at udvikle den i takt med, at sundhedsvæsnet også udvikler sig. 

- Jeg glæder sig til at udgøre den anden del af afdelingsledelsesteamet i Geriatrisk og Palliativ Afdeling og sætte den fremtidige retning sammen med de dygtige medarbejdere og mellemledere i afdelingen, siger Mette.

Mette starter i jobbet som ledende oversygeplejerske den 1. marts.

Ledende oversygeplejerske Birgit Villadsen fortsætter i stillingen som sygeplejeleder i Palliativ Afsnit med henblik på at styrke hospitalets profil på det palliative område. 

​BLÅ BOG

  • ​Mette Munch Børgesen kommer fra en stilling som afdelingssygeplejerske i Onkologisk og Palliativ Afdeling på Nordsjællands Hospital. 
  • Mette Munch Børgesen er 41 år og bor i Skævinge i Nordsjælland. Hun bor sammen med manden Ruben og to teenagedøtre - Frida på 13 og Freya på 15 år.
  • Uddannet sygeplejerske i 2004. 
  • Afdelingssygeplejerske i både Lunge- og Infektionsmedicinsk afdeling og i Onkologisk og Palliativ afdeling på Nordsjællands Hospital. Samlet set løst ledelsesmæssige opgaver i 11 år.
  • ​Diplomuddannelse i offentlig ledelse, Regionens lederuddannelse og senest en masteruddannelse i offentlig ledelse (MPG).

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor