Tre simple test afslører patientens funktionsevne

I nyeste udgave af VIDEN+ fortæller vi om vores nye systematiske test af patienternes fysiske niveau.
Vent...


Forskergruppen bag den systematiske test. Fra venstre: Professor Mette Aadahl, Center for Klinisk Forskning og Forebyggelse, Institut for Idrætsmedicin, seniorforsker Christian Have Dall, professor Morten Tange Kristensen begge fra Fysio- og Ergoterapiafdelingen sammen med professor Charlotte Suetta, Geriatrisk Afdeling​.


En test af din fysik kan være næsten lige så vigtig som at få taget en blodprøve.

Det mener fire forskere fra vores hospital. Derfor indfører vi som det første hospital i landet systematiske test af alle vores voksne, indlagte patienter – og nogle i ambulante forløb. Det fortæller vi om i nyeste udgave af vores forskningsmagasin VIDEN+ 

- Med denne ensartede måling af funktionsevnen kan vi blive endnu skarpere til at differentiere vores træningstilbud og udnytte ressourcerne, siger Morten Tange Kristensen, professor i Fysio- og Ergoterapiafdelingen og en af forskerne bag projektet.

LÆS MERE om projektet på www.videnplus.nu​ 

I praksis vil alle voksne patienter, som har kontakt med en fysio- eller ergoterapeut, få målt deres muskelstyrke og funktionsniveau med tre tests. De er hurtige og enkle at udføre, men giver resultater, som læger og sygeplejersker kan bruge til både forebyggende her og nu-tiltag og yderligere udredning.

Mindre risiko for komplikationer

– Når patienter kommer ind i god fysisk stand, så klarer de også bedre sygdomsforløbet. Jo hurtigere vi kan få dem tilbage på et så aktivt niveau som muligt, jo mindre er risikoen for komplikationer, siger Charlotte Suetta, professor i geriatri på Geriatrisk Afdeling.

Testresultaterne kommer til at indgå i udskrivningsrapporter og genoptræningsplaner, så niveauet også lægges frem for egen læge og kommunale samarbejdspartnere.

Udover Charlotte Suetta og Morten Tange Kristen, består forskergruppen også af professor Mette Aadahl og seniorforsker Christian Have Dall fra vores Fysio- og Ergoterapiafdeling.

Stort samarbejdsprojekt

Det har været afgørende for projektet, at der har været tæt samarbejde med Fysio- og Ergoterapiens forsknings-, udviklings- og afdelingsterapeuter.
Og at der har været fuld støtte fra ledende terapeut Naja Mark Henriksen helt fra start.Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor