
Klinisk biokemi er en af de røde tråde i Shirwa Adans karriere, så det faldt naturligt for ham at søge stillingen i Klinisk Biokemisk Afdeling på #DetSamarbejdendeHospital:
- Samarbejde og relationer, det er den måde, jeg leder på. Det er et godt match at komme til et hospital, hvor alle understøtter samarbejde på tværs blandt ledere og medarbejdere, siger han.
Hey, vi er her også!
Bioanalytikerfaget er lidt et nørde-fag, hvor man sidder i et laboratorium og arbejder i bund med analyser. Det er vildt interessant for Shirwa. Men bioanalytikere er ofte lidt for ukendte, mener Shirwa.
- Vi står faktisk for en kæmpestor del af diagnostikken på et hospital. Næsten ingen diagnose bliver stillet uden en blodprøve. Trods kernerollen er vi nok for ydmyge, siger Shirwa, der er gået ind i fagforeningens lederråd, der netop arbejder med understøttelse af bioanalytikerfaget, særligt på lederområdet. .
Vi skal række hånden ud
Det går rigtig stærkt i sundhedsvæsenet i dag på alle måder. Hospitalet får fx en ny fælles akutmodtagelse og udvider med afdelinger for kvinder og børn. Det stiller krav:
- Udviklingen går hånd i hånd med øget efterspørgsel på de ydelser, som vi tilbyder. Vi skal gå i front og byde os til som diagnostisk partner. Hvordan kan vi hjælpe hinanden til gavn for vores patienter, spørger han.
Følgeskab skal du gøre dig fortjent til
Selvom man som leder har den formelle ledelsesret, så er det slet ikke det, det handler mest om:
- I starten drejer det sig for mig om at stikke fingeren i jorden, lære alle at kende og udvise respekt for kulturen i afdelingen - ikke bare komme brusende. Det handler om at opbygge tillid. Ledelse er noget, vi skaber i samarbejde med andre. Det kræver et følgeskab fra medarbejdere og kolleger, som du skal gøre dig fortjent til, siger Shirwa.
Som attenårig i bestyrelsen
Normalt er en nørd måske ofte indadvendt, men det gælder ikke for Shirwa, heller ikke i fritiden:
- Jeg er meget aktiv i foreningslivet. Hjemmeværnet, boligforeninger, skolebestyrelse og andet. Jeg trives med det, og det giver også meget tilbage. Man får en masse viden, som man ellers ikke havde fået, og lærer meget om sig selv. Jeg sad fx som attenårig i en bestyrelse og drøftede budgetter på flere millioner kroner. Det gav modenhed, siger Shirwa.
Tekst og foto: Søren Høgh Hansen