Pioner inden for lindring af alvorligt syge og døende

Professor Mogens Grønvold fra vores palliative afdeling modtager Kræftens Bekæmpelses Hæderspris 2022.

Vent...

​Mogens Grønvold tildeles prisen for hans vedholdende arbejde for at løfte den palliative indsats i Danmark, som er støttende og lindrende behandling af alvorligt syge og døende. Han modtager prisen sammen med professor Per Sjøgren fra Rigshospitalet.

Vicedirektør Kirsten Wisborg fra Bispebjerg og Frederiksberg Hospital siger:

- Vi er stolte af, at Mogens Grønvold er blevet tildelt Hædersprisen fra Kræftens Bekæmpelse. Han har haft enorm betydning for styrkelsen af den palliative indsats på et nationalt plan og hans store indsats på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital gør også, at vi som hospital står stærkt inden for det palliative område.

Med prisen ønsker Kræftens Bekæmpelse at hædre to faglige fyrtårne, der har viet deres arbejdsliv til at skabe bedre vilkår for alvorligt syge og døende i Danmark. 

- Kræftens Bekæmpelse vil gerne anerkende Mogens Grønvold og Per Sjøgrens store arbejde for at løfte den palliative indsats i Danmark og for at fokusere på at øge livskvaliteten for alvorligt syge patienter og deres familier, siger Kræftens Bekæmpelses formand Helen Bernt Andersen.

Helen Bernt Andersen overrakte Hædersprisen til Mogens Grønvold og Per Sjøgren fredag den 21. januar. Det skete ved et afskedssymposium på Rigshospitalet for Per Sjøgren i anledning af hans pensionering. Symposiet blev holdt som webinar.

Stort til lykke.
Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor