Peter Hovind ny ledende overlæge

​Peter Hovind er ny ledende overlæge i Klinisk Fysiologisk og Nuklearmedicinsk Afdeling på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital.

Vent...

Peter Hovind 29 01 2019_web.jpgPeter Hovind er ny ledende overlæge i Klinisk Fysiologisk og Nuklearmedicinsk Afdeling. Fotograf: Claus Peuckert.

Han kommer fra en stilling som sektionsleder og overlæge på Klinik for Fysiologi, Nuklearmedicin & PET på Rigshospitalet-Glostrup. 
Peter Hovind er speciallæge i klinisk fysiologi, dr. med. og har en Master i Ledelse (MPG). De sidste seks år har han været leder af sektionen på Rigshospitalet-Glostrup. Peter overtager ledelsesposten efter Lars Friberg der netop er gået på pension.

Kan alt

Den 1. februar starter han i sit nye job som ledende overlæge på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital. Et lederjob han glæder sig til, og en afdeling som han nu skal stå i spidsen for sammen med ledende bioanalytiker Anita Larsen. En specialafdeling som Peter Hovind mener kan alt.

- Afdelingen på Bispebjerg har et bredt og stort undersøgelsesrepertoire og foretager over 50.000 undersøgelser om året– det er en afdeling, der er kendt for at være med fremme med de nyeste undersøgelser i tæt samarbejde med klinikerne, særligt inden for både hjerte- og hjerneundersøgelser. Og snart får afdelingen den første såkaldte vandcyklotron i Danmark. Ja, de kan alt og det glæder jeg mig til at blive en del af og fortsætte den gode udvikling og det tætte samarbejde med hospitalets andre afdelinger, fremme forskning såvel som uddannelsesområdet og få det hele til at spille sammen i tæt samarbejde med de ca. 50 nye kolleger og ansatte i afdelingen, siger Peter Hovind.

Som at vende hjem

For Peter Hovind er det lidt som at vende hjem. Udover at han selv var ansat i afdelingen fra 2006 til 2008, har hans far, Steen Levin Nielsen, også haft sin gang i afdelingen som en af den verdenskendte forsker Niels A. Lassens disciple.  
Peter Hovind er også formand for Dansk Selskab for Klinisk Fysiologi og Nuklearmedicin og er desuden medlem af bestyrelsen for Lassen-fonden, som hvert år i december uddeler Lassenprisen på Bispebjerg Hospital.

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor