Patientguiden hjælper dig som patient eller pårørende

​Patientguiden er en ny digital guide, hvor du som patient eller pårørende kan få viden, gode råd og praktiske redskaber, der kan støtte dig før, under og efter et sygdomsforløb.

Vent...

​Gå til Patientguiden på vores hjemmeside

Du kan også finde Patientguiden på Region Hovedstadens hjemmeside og på alle regionens hospitalers hjemmesider. Patientguiden dækker ikke det psykiatriske område.

Brug Patientguiden

Se og hør med i videoen her og bliv klogere på, hvad du kan bruge Patientguiden til:

Louise Gudmand er patientvejleder og fortæller her om, hvordan du kan bruge Patientguiden som opslagsværk og inspirationskilde.

Hvad kan man finde svar på i Patientguiden?

I Patientguiden kan du finde gode råd til dit forløb hele vejen igennem sundhedsvæsenet fra første symptom, og til du er hjemme i dit vante liv igen.

Du kan fx få viden om:

• hvilke muligheder og rettigheder du har
  • hvad du kan gøre ved ventetid
  • hvordan du kan få indflydelse på dit forløb
  • hvem der kan hjælpe dig i givne situationer
  • hvordan sundhedsvæsenet fungerer, hvordan du håndterer din arbejdssituation m.m.
  • hvilke værktøjer, der kan hjælpe dig med at få overblik over din situation fx Patientguidens tjeklister
  • hvad du kan gøre, hvis noget ikke gik, som det skulle.

Patientguiden indeholder således ikke information om konkrete undersøgelser og behandlinger. Søg information om konkrete undersøgelser og behandlinger der, hvor du bliver undersøgt og behandlet.

Skriv til os