​​

Patienterne er vilde med virtuelle møder

​​Vores patienter efterspørger virtuelle konsultationer via telefon, video eller deling af målinger med MinSP. De​ giver mange fordele, og vi skal have skruet op for antallet. Læs om erfaringerne fra Hjerteafdelingen.

Vent...
​​Helena Domínguez i gang med virtuel konsultation.

”Kære Per. Dine målinger ser fine ud. Blodprøverne også. Nu kan vi tage det sidste trin i den planlagte justering af din medicin…” Sådan lyder starten på en af de mange MinSP-beskeder, som overlæge Helena Domínguez sender til sine patienter, når hun har sin ugentlige ”virtuel-dag” i Hjerteambulatoriet. Per har selv målt vægt, puls og blodtryk, og han har svaret på spørgsmål om sine symptomer. Via MinSP lander det alt sammen foran Helena i SP.

- Jeg får et godt overblik over målingerne, og hvordan tallene udvikler sig over tid og kan dokumentere det i journalen. Konsultation med beskeder via MinSP er meget nemmere for både os og patienterne. De slipper for at møde fysisk op i ambulatoriet en gang om ugen for at blive målt. Og skulle de glemme at måle, så kommer der en påmindelse til dem i MinSP, siger Helena Domínguez, der har samlet erfaringer fra de første seks måneders projekt om Virtuel YAMB. 

Hvordan og hvornår skal vi mødes næste gang?

Beskeden til Per slutter med ”Du må gerne sige til, hvis du hellere vil have en telefon- eller videokonsultation.” Det skal vi også huske at spørge om, inden vi slutter de almindelige konsultationer, hvor patienten er mødt fysisk frem. De fleste er nemlig glade for et første fysisk møde, og at man derfra aftaler individuelt fra gang til gang, hvad der er brug for. 

- Vi skal blive meget bedre til at tilbyde virtuelle konsultationer i stedet for fysiske. Patienterne efterspørger det. Så vi skal finde frem til de konsultationer, som lige så godt kan være virtuelle. Ud over, at patienter efterspørger det, så vil det også hjælpe os. Både inden- og udendørs vil vi som hospital fungere bedre, hvis vi bliver mere virtuelle, siger vicedirektør Marie-Helene Olsen.

Mere fleksibilitet

Ifølge Helena Domínguez giver konsultation via MinSP fleksibilitet og ingen ventetid, og det er mindre øv, hvis patienten ”udebliver”. Omvendt kan det være svært at få nuancer med, men så er der jo også mulighed for telefon- eller videokonsultation eller fysisk fremmøde, hvis det er det, der skal til. Tekst og foto: Søren Høgh Hansen


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor