​​​

Ny vicedirektør: Respekt for faglighed og op på tæer

​​2022 er begyndt. Det samme er Sille Arildsen, hospitalets nye vicedirektør, som bringer en ny faglighed ind i direktionen.

Vent...

Sille Arildsen er ny vicedirektør på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital.


Vores direktion nåede næsten at være en mand i undertal i et helt år. Men fra begyndelsen af 2022 har den øverste ledelse oprustet med en ny vicedirektør.

Hun hedder Sille Arildsen. Hendes faglige baggrund er mangefacetteret – om end altid i kredsløb om sundhedsvæsenet. Senest var hun stabschef på Amager og Hvidovre Hospital, hvor hun fik smag for direktionsarbejdet.

- Jeg er stolt over at få vist den her tillid. For mig er det et naturligt skridt, hvor jeg skal vise, hvad jeg kan, og udfordres med nye opgaver. Det glæder jeg mig rigtig meget til, siger Sille.

Det brede perspektiv
Mens resten af direktionen har sundhedsfaglige uddannelser i bagagen, kommer Sille Arildsen med et udvalg af andre kompetencer. Først og fremmest er hun hverken uddannet læge eller sygeplejerske. Tværtimod er hun cand.mag. med sidefag i statskundskab.

- Fagligt og personligt kommer jeg med noget nyt. Samtidig har jeg stor erfaring med akutområdet og beredskabsarbejde, stabsarbejde, digitalisering og organisationsudvikling, så jeg er parat til at håndtere den slags opgaver for hospitalet, siger Sille.

Siden hun blev færdiguddannet, har hun arbejdet i sundhedsvæsenet. I børne- og ungepsykiatrien, i Sundhedsstyrelsen, som leder i Akutberedskabet, mens 1813 blev etableret, og senest altså på Amager og Hvidovre Hospital.

At have arbejdet så forskellige stedet i væsenet har givet Sille et bredt perspektiv på tingene. Og det passer godt sammen med Bispebjergs DNA, mener hun:

- Jeg kender vigtigheden af at hjælpes på tværs af sektorer og fagligheder. Samarbejde er allerede en del af Bispebjergs vision, og jeg brænder for at styrke visionen med mine kompetencer.

Stå på tæer igen​
For Sille er nerven i arbejdet at gøre en positiv forskel for mennesker. Det er den idé, der har drevet hende til at arbejde med sundhed i mere end 15 år. Men selvom Sille er meget erfaren, glæder hun sig til at lære nyt:

- Jobbet som vicedirektør er en chance for at stå på tæer igen. Som stabschef har jeg været dybt involveret i direktionsarbejde, men nu skal jeg bære mere ansvar ved bl.a. at være kontaktdirektør for afdelinger.

Det er en opgave, hun går til med ydmyghed. For respekten for medarbejdernes forskellige kompetencer er afgørende.

- Det er vigtigt at respektere faglighederne i organisationen. Det er min opgave at sætte hold, som løser hospitalets udfordringer. Vi har alle styrker, og ved at identificere dem, kan vi samarbejde bedst muligt, siger Sille.​

Det handler om at lytte. Især i begyndelsen og på et tidspunkt, hvor hverdagen på hospitalet mange steder af præget af travlhed og forandringer. Corona, et presset hospitalsvæsen og byggeforandringer er alt sammen opgaver, som kommer til at fylde, mens Sille finder sig til rette på hospitalet:

- Jeg vil starte med at være oprigtigt nysgerrig på, hvordan vi plejer at gøre. Og så tager vi en snak om, hvor vi vil hen. Det kræver en vedholdende god dialog at fastholde en stærk sammenhæng mellem ledelse, administration og klinik.​​

Sille Arildsen havde sidste arbejdsdag på Amager og Hvidovre Hospital den 16. december. Den 3. januar er hun at finde på Bispebjerg Bakke i indgang 20D.

Velkommen til!​

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor