Ny professor i klinisk epidemiologi

​Tine Jess er tiltrådt som professor i klinisk epidemiologi ved Københavns Universitet med særligt fokus på at bygge bro mellem metode og klinik.

Vent...

Tine Jess, 44 år ledende overlæge dr.med., er tiltrådt som professor i klinisk epidemiologi ved Københavns Universitet. Tine Jess er ekspert i klinisk epidemiologi, særligt indenfor gastroenterologien, hvor hun som 33-årig forsvarede sin disputats om risikoen for kolorektal cancer ved inflammatorisk tarmsygdom. 

I de seneste år har Tine Jess, gennem sit virke som leder af Center for Klinisk Forskning og Forebyggelse på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital, haft stigende fokus på at bygge bro mellem metode og klinik. Med en vision om, at de bedste metodemæssige og statistiske kompetencer skal bringes i spil til løsning af de mest presserende kliniske problemstillinger, har hun etableret en række frugtbare samarbejder mellem metodefolk og klinikere på tværs af specialer i Region Hovedstaden. Resultatet er forskningsprojekter, der gør en forskel for patienter nationalt og internationalt.

Tine Jess har tidligere arbejdet ved Mayo Clinic i USA, har været medansvarlig for stiftelse af Novo Nordisks epidemiologiske afdeling, har siden 2013 været adjungeret professor ved Aalborg Universitet, har bestridt en række nationale og internationale tillidsposter, har været medlem af Det Unge Akademi i Det Kongelige Videnskabernes Selskab, og har modtaget en række anerkendelser for sin forskning, herunder UNESCOs For Women in Science Award og Hædersmedaljen fra Selskab for Teoretisk og Anvendt Terapi.

Forskning i personlig medicin
Tine Jess ser et særligt behov for tværdisciplinære forskningssamarbejder, når det gælder forskning indenfor personlig medicin. Dels ser hun en nødvendighed i ikke alene at skabe behandlingsalgoritmer baseret på genetik, andre biologiske data og kliniske data indenfor givne sygdomsområder, men også at teste evidensen for den faktiske virkning af disse.

Endvidere har Tine Jess en særlig ambition indenfor det gastroenterologiske felt, hvor hun ønsker at drage nytte af adgang til biologisk materiale og unikke longitudinelle data på patienter med inflammatorisk tarmsygdom for at bidrage til udviklingen af personlig medicin på dette felt, hvor behovet for forskning er stort. Denne ambition understøttes af samarbejde med førende forskere nationalt, såvel som internationalt på Harvard, Mayo Clinic, Stanford og på førende europæiske universiteter.  

- Jeg tror på, at vi kan gøre en betydelig forskel for patienter med inflammatorisk tarmsygdom internationalt, hvis vi forstår at kombinere biologiske og kliniske data med unikke danske registerdata og dermed gøre det muligt at forudse forløb og behandlingsrespons, siger Tine Jess.

Tine Jess ser frem til at lade sine forskningsaktiviteter og visioner realisere i tæt samarbejde med Københavns Universitet.


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor