Ny professor: Vi skal blive skarpere til at dosere vores træning til patienterne

For Morten Tange Kristensen, ny professor i Fysio- og Ergoterapiafdelingen på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital og Institut for Klinisk Medicin ved Københavns Universitet, er det alfa og omega, at de skrøbelige patienter får de bedste vilkår for at træne sig tilbage til et selvstændigt niveau.
Vent...

Morten Tange Kristensen tiltræder som ny professor i Fysio- og Ergoterapiafdelingen den 1. maj.

Ifølge Morten Tange Kristensen er det vigtigt, at vi fortsætter med at fintune den fælles træningsindsats, som patienterne har brug for på tværs af hospital og kommune. Og det er ikke sikkert, at alle skal have lige meget genoptræning. 

- Vi skal blive endnu skarpere til at differentiere vores træningstilbud og udnytte ressourcerne bedst muligt, i den korte tid patienterne er på hospitalet. Vi har udviklet vigtige markører, der kan guide os, så de mere skrøbelige og risikopatienterne prioriteres højest. De skal have de bedst mulige forudsætninger for at komme tilbage til samme, selvstændige niveau som før, efter de er gået ud af hospitalsdøren, siger Morten Tange Kristensen og fortsætter:

- Når man spørger patienter, der fx har brækket deres hofte, hvad der er det vigtigste for dem, så er det, at de kommer tilbage og kan gøre de dagligdagsting, som de kunne, før de brækkede deres hofte. Hvis ikke de kan det, er værdien ikke så stor for den enkelte, siger han. 

Som ny professor vil Morten Tange Kristensen fortsætte sin mangeårige forskning inden for de akutte patientforløb og genoptræning af patienter på tværs af specialer. Han kommer fra en stilling som seniorforsker i Fysio- og Ergoterapeutisk Afdeling og Ortopædkirurgisk Afdeling på Amager og Hvidovre Hospital.  På Bispebjerg og Frederiksberg hospital ser han frem til at bidrage til videreudvikling af afdelingens og hospitalets mangeårige markante forskningstradition.

- Jeg glæder mig til at bruge mine erfaringer i en ny sammenhæng, samarbejde på tværs af afdelinger og sammen med dygtige folk i terapien som professor Peter Magnusson, forsknings- og udviklingsterapeuter, klinikere og få de ting, jeg har dygtiggjort mig inden for, i spil, siger Morten Tange Kristensen. 

Morten Tange Kristensen var med til at starte det specialiserede hoftefrakturafsnit op på Hvidovre Hospital for knap 20 år siden og har været en del af hele den store udvikling og forskning på området. I 2010 blev det også til en ph.d. om hoftebrud med fokus på identificering af risikofaktorer og validering af en række funktionstest. Senest har han været med til at udarbejde omfattende retningslinjer for fysioterapi i klinisk praksis for patienter med hoftebrud for det amerikanske fysioterapiforbund, som netop er publiceret. 

Udover at være en aktiv svømmer – som desværre har været på stand by, da svømmehallen er lukket af hensyn til COVID – så er han aktiv i det internationale Fragility Fracture Network (FFN), hvor han også er en af lederne for den særlige fysioterapeutiske interessegruppe. 

FAKTA

  • Morten Tange Kristensen er 56 år og bor i Valby sammen med Pernille og deres datter på 8 år.
  • Udnævnt til professor fra 1. maj ved Fysio- og Ergoterapiafdelingen, Bispebjerg og Frederiksberg Hospital og Institut for Klinisk Medicin ved Københavns Universitet.
  • Lektor ved Institut for Klinisk Medicin på Københavns Universitet, 2020.
  • Modtog Dansk Fysioterapeuters særlige forskningspris, 2010. 
  • Siden 2010 seniorforsker ved Fysio- og Ergoterapeutisk Afdeling og Ortopædkirurgisk Afdeling Hvidovre Hospital. 
  • Uddannet fysioterapeut 1992, ph.d. ved det Sundhedsvidenskabelige Fakultet i Lund 2010. 

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor