Ny lærestolsprofessor: Ikke noget der hedder "bare" eksem

Jacob Pontoppidan Thyssen vil som ny lærestolsprofessor i dermatologi og venereologi passe godt på faget – et stort ansvar på en god måde, forsikrer den prisbelønnede forsker, som er globetrotter, holder af sport og er et stort familiemenneske.
Vent...


Jacob Pontoppidan Thyssen er udnævnt til lærestolsprofessor ved Københavns Universitet og overlæge på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital.

- Eksem er en af de sygdomme, som kan påvirke livskvaliteten allermest. Det påvirker både børn og voksne i en ekstrem grad, så den der med, at det bare er eksem, den går ikke, siger Jacob Pontoppidan Thyssen, overlæge ved Bispebjerg og Frederiksberg Hospital, der netop er udnævnt til lærestolsprofessor ved Københavns Universitet.

Børnekohorte

Jacob Pontoppidan Thyssen er kendt for sin forskning i eksem. Lige nu er han optaget af en børnekohorte, hvor hans forskerteam følger 450 raske børn og undersøger, hvilken betydning hudbarrierens tilstand har i de første levedage og uger for udvikling af atopisk eksem. 

- Jeg håber, at vi inden for de næste 15 år kan arbejde på at identificere, hvilke børn, der udvikler sygdommen og hvem, der ikke gør. For vi kommer alt for sent i gang med behandlingen, erkender professoren, der også peger på vigtige fremskridt i behandlingen af sygdommen det sidste årti. Med biologisk medicin er man nu i stand til at ramme særlige immunsignaler og lukke sygdommen stort set ned, siger han. 

I 2017 blev Jacob Pontoppidan Thyssen professor ved Københavns Universitet med særligt område eksem, og i 2020 blev han tilknyttet Dermatologisk Afdeling på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital. Han har i en længere årrække været tilknyttet Hud- og Allergiafdelingen på Herlev og Gentofte Hospital og har haft flere forskningsperioder i USA, ved Harvard Medical School og ved University of California San Francisco. 

Undervisningen skal have værdi

Jacob Pontoppidan Thyssen har drevet store og betydningsfulde forskningsprojekter og har en omfattende videnskabelig produktion. Desuden har han modtaget adskillige priser og bevillinger for sin forskning, bl.a LEO Pharma Research Foundation Gold Award, Lundbeck Fellowship og Novo Nordisk Tandem.

Som lærerstolsprofessor indgår Jacob Pontoppidan Thyssen i højere grad i Københavns Universitets strategi og skal passe godt på faget, udvikle det og sørge for at undervisningen er relevant og interessant. Det ligger Jacob Pontoppidan Thyssen meget på sinde at undervisningen skal have værdi for de studerende. 

- Det er meget ærefuldt at få et lærestolsprofessorat, fordi det er så sjældent, at det bliver udbudt, jeg føler derfor et stort ansvar på en god måde, siger Jacob Pontoppidan Thyssen. 

Føler sig hjemme på Bispebjerg

Jacob Pontoppidan Thyssen er gift og har tre børn. Han kan godt lide at dyrke meget sport og er til lidt af det hele, som han siger: cykling, svømning, løb, tennis og fodbold. Familien og rejserne er et helt centralt omdrejningspunkt for professoren. 

- Jeg er glad for at lære nye mennesker at kende, etablere forskningssamarbejder rundt om i verden og lære nye aspekter, siger Jacob Pontoppidan Thyssen som netop er i gang med at opbygge et nyt forskningssamarbejde med samarbejdspartnere i Zürich i Schweiz.
 
- Jeg kan godt lide at rejse, men jeg føler mig meget hjemme på Bispebjerg, slutter professoren.

FAKTA

  • Jacob Pontoppidan Thyssen er 46 år, gift med Desirée Thielke og har tre børn.
  • Læge, ph.d, dr.med. og speciallæge i dermatologi  og venereologi. 
  • Lærestolsprofessor i Dermatologi og Venereologi Institut for Klinisk Medicin ved Københavns Universitet.  
  • Overlæge i Dermatologisk og Venerologisk Afdeling Bispebjerg og Frederiksberg Hospital. 
  • Har offentliggjort mere end 500 artikler i internationale peer reviewed tidsskrifter inkl. Lancet, New England Journal of Medicine, og Nature Genetics samt 17 bogkapitler. 
  • Styregruppemedlem i Det Internationale Eksemråd (IEC). Medlem af den europæiske atopisk eksem selskab (ETFAD), European Society of Contact Dermatitis (ESCD), og det europæiske dermato-epidemiologiske netværk (EDEN). 


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor