Ny kæmpetank fordobler forsyningen af livsvigtig ilt

​En ny tank med 11.000 liter flydende oxygen skal sikre forsyningen af den livsvigtige ilt til indlagte patienter på Bispebjerg Hospital. Tanken er blevet løftet på plads, så hospitalet er klar til at behandle COVID-19-smittede patienter.

Vent...

Tanken rummer 11.000 liter flydende oxygen, der omdannes til luftform og sendes ind i hospitalets respiratorer. Foto: Louise Voss Bendixen.

Når Bispebjerg Hospital efter al forventning snart modtager flere patienter smittet med COVID--19, er afdelingerne godt rustet til behandlingen. En knap seks meter høj tank med flydende ilt er netop blevet installeret, og hermed har hospitalet fordoblet sin iltbeholdning, så forsyningen til blandt andet respiratorer er fremtidssikret.

Betryggende i en usikker tid

Bispebjerg og Frederiksberg Hospital modtager allerede en del COVID-19-smittede patienter, og hospitalet har gjort en masse for at forberede sig på et stigende antal patienter. Herunder blandt andet omrokering og uddannelse af personale, en særlig corona-modtagelse i Akutmodtagelsen, flere intensivpladser og nu også ekstra ilt til behandlingen.

Den nye ilttank skal fordoble forsyningen af den livsvigtige ilt til indlagte patienter på Bispebjerg Hospital. Foto: Louise Voss Bendixen

Ledende overlæge Anne Lindhardt fra Anæstesiafdelingen på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital er glad for, at hospitalet har prioriteret at opgradere iltforsyningen.

- I en usikker tid er det rigtig rart at vide, at der er sikkerhed i forhold til forsyningerne. Vi håber ikke, vi får brug for den ekstra ilt, men det er betryggende for personalet, at der er styr på det, siger hun og fortsætter:

- Vi har kigget til Italien, og en af erfaringerne derfra er, at der er brug for ekstra ilt i behandlingen af COVID-19-patienter. Derfor er det rigtig godt, at vi har fokus på at sikre den del.

På forkant med behovet

Ilttanken blev løftet på plads og fyldt med flydende oxygen tirsdag morgen. Sammen med den eksisterende ilttank har hospitalet nu en samlet kapacitet på over 22.000 liter.

- Det har hele tiden været meningen, at vi skulle opgradere forsyningen i forbindelse med, at vi bygger nyt akuthospital. Men vi fremrykker processen og installerer den nye tank allerede nu, så vi er på forkant med behovet i klinikken, siger Morten Janke Nielsen, projektleder fra Region Hovedstadens Center for Ejendomme.