Krav om mundbind på akutte modtageafdelinger

For at begrænse smittespredningen og øge trygheden, får alle patienter og pårørende mundbind på, når de ankommer til hospitalets akutte modtageafdelinger. Det gælder fra tirsdag den 18. august 2020.

Vent...

​Fra tirsdag den 18. august får alle patienter og pårørende mundbind på, når de ankommer på de akutte modtageafdelinger på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital.

Det er for at begrænse smittespredningen og øge trygheden blandt patienter og pårørende.

Reglerne gælder for personer over 12 år og omfatter følgende afdelinger:

• Akutmodtagelsen og medicinsk modtageafsnit (MMA) på Bispebjerg Hospital
  • Akutklinikken på Frederiksberg Hospital
  • Kirurgisk modtageafsnit (KMO)
  • Neurologisk modtageafsnit (N10A)
  • Hjerteafdelingen; akutte forløb i afsnit Y12, Y21 og Y22

Mundbindene bæres for at minimere risikoen for, at akutte patienter bringer smitte med ind på hospitalet. Lignende tiltag er allerede implementeret på Amager og Hvidovre Hospital samt Nordsjællands Hospital.

Udleveres af personalet

Mundbindene udleveres af personalet, når patienter og pårørende ankommer til de akutte modtagelsesafdelinger. Man må også gerne medbringe sit eget mundbind. Patienter og pårørende skal spritte af, inden mundbind tages på. Alle skal så vidt muligt holde afstand under opholdet på hospitalet.

Masken skal anvendes, indtil svar på Covid-19 foreligger. Patienter, der indlægges, kan dog også tage mundbindet af, såfremt der sikres tilstrækkelig afstand til medpatienter og personale (mere end 2 meters afstand) og i forbindelse med mad og drikke.

For øvrige afdelinger og patienter gælder de nuværende retningslinjer.

Alle patienter, der ønsker det, kan tilbydes en maske, ligesom personalet vil påføre sig en maske, hvis patienterne føler sig mest trygge ved det.